11 правила, които ще направят всеки ваш ден по-добър

Искате ли да се чувствате по-здрави и по-енергични?Искате ли да подобрите живота си без да променяте радикално традиционния си начин на живот?

Полезни съвети

Достатъчно е да се придържате към 11 прости правила, които ще направят всеки ден по-добър.


ЗДРАВОСЛОВЕН СЪН

Липсата на сън влияе на здравето, както на физическото, така и на психическото. Депресията, раздразнителността, хроничната умора са основните последици от лишаването от сън.За да си осигурите здравословен сън и да решите проблемите със заспиването е необходимо:- да приключите с гледането на телевизия точно преди лягане

 • да не пиете преди лягане силен чай или кафе
 • да вечеряте 3-4 часа преди лягане и по-добре да хапвате нискокалорични ястия


РАННО СТАВАНЕ

Както знаете, времето е пари, но с пари не може да се купи време, затова го използвайте разумно и възможно най-ефективно. За тази цел е достатъчно да си изградите навик да ставате рано, за да имате време да осъществите всичко планирано. Ранното ставане е един от компонентите на успех и благополучие за човека. Това се доказва от последните проучвания, според които около 90% от мениджърите стават през делничните дни не по-късно от 6 часа сутринта, което им позволява от сутринта да направят нещо, за което нямат време през деня (това може да е джогинг, четене на книга или гледане на любимо шоу).


ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ

За да поддържате здравето и жизнения тонус, не трябва да забравяте за физическите упражнения.При това не е задължително всеки ден да прекарвате няколко часа във фитнеса. Достатъчно е да правите упражнения всяка сутрин у дома и да ходите повече пеша (няма да са излишни и няколко коремни преси или лицеви опори). Основната полза от физическата активност е неоспорима:

 • укрепване на костите
 • повишаване на мускулния тонус
 • подобряване на функцията на сърдечно-съдовата система
 • стимулиране на имунитета
 • нормализиране на теглото
 • намаляване на холестерола


ВОДЕН БАЛАНС

За да се гарантира правилното функциониране на тялото трябва да консумирате ежедневно поне 1,5 - 2 литра вода, защото това се отразява и на обмяната на веществата и състоянието на кожните заболявания, както и работата на кръвоносната система.

 • Важно! Говорейки за водния баланс е необходимо да знаете, че чая, кафето и особено газираните напитки не могат да осигурят на организма необходимото количество течност. Затова се препоръчва да се пие обикновена питейна пречистена вода.


ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА

За съжаление, бързите темпове на съвременния живот често не ни оставя време, за да можем да приготвим здравословна храна, която не съдържа оцветители, консерванти и добавки в храните, които имат отрицателно въздействие върху организма.Но! В действителност да се придържате към здравословния начин на хранене не е твърде трудно, още повече, че здравословната храна също може да бъде не само здравословна, но обилна и вкусна.А за нейните ползи за здравето може да се напишат цели трактати, така че нека да кажем само, че с правилното хранене можете да отслабнете, да увеличите енергийните запаси и да подобрите настроението си.


ПРИЕМАНЕ НА ВИТАМИНИ

Липсата на витамини може да доведе до следните сериозни нарушения в организма:- сухота на косата и кожата

 • безсъние
 • отслабен имунитет
 • чести настинки
 • зрителни увреждания
 • костни фрактури
 • анемия
 • умора
 • депресия

По-добре е да получите витамини от храната, но това не винаги е възможно, тъй като нашата дажба често не е балансирана. Следователно, можете да изберете приемането на синтетични витамини, но само след консултация с вашия лекар.


ЛИЧЕН РАСТЕЖ

Усъвършенстването всеки ден и развитието (както в професионален и така и в личен план), прави човека все по-уверен, по-продуктивен и по-щастлив. В резултат на това ние се препълваме с енергия и ентусиазъм, което значително повишава производителността и подобрява благосъстоянието ни.


ПОЗИТИВНО НАСТРОЕНИЕ

Позитивното мислене е ключът към по-дълъг и щастлив живот, защото ежедневието ни вече е изпълнено със стрес и проблеми, които увреждат нервната система и влияят на организма като цяло. Положителната нагласа, усмивката, добрата дума са тези компоненти, които ще направят всеки ден по-ярък.


ПРОШКА - ОПРОЩЕНИЕ

В живота на всеки един от нас има възходи и падения, и ако щастливите дни минават незабелязани, то неблагоприятните моменти дълго не можем да забравим.Освен това, ние отново и отново си припомняме една или друга лоша ситуация, като по този начин я приживяваме отново. И напразно, защото негативните мисли унищожават не само нашата аура, но и здравето ни.Опростете живота си, не се фокусирайте върху негативните аспекти, гледайте към бъдещето с вяра и надежда, тогава всичко непременно ще ви се получи, защото нашите мисли са материални.


ПЛАНИРАЙТЕ ДЕНЯ СИ

За да се справите навсякъде със разнообразните ви задължения, трябва да планирате деня си, а затова е достатъчно да си направите ежедневник, в който ще бъдат записани всичките ви планове. Този подход ще помогне да използвате времето разумно.В свободното време четете книги, пътувайте повече и общувайте с интересни хора, вместо да гледате телевизия и безцелно да прекарвате време в социалните мрежи.


ПОМОГНЕТЕ НА БЛИЖНИЯ СИ

Оказвайки подкрепа и помощ на ближния, ние не само ще направим едно добро дело за някой друг: например, психолози са доказали, че след като някой предостави помощ на друг, той чувства радост и огромен прилив на енергия. Нещо повече, обзема го желание да прави добро и занапред.Насочете енергията си в конструктивна посока, привличайки в живота си радостта и доброто.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Вижте още

loading...