3 съвета за правилно почистване на ламинат

Ламинираните подове създават топлина и уют, красиви са и лесни за поддръжка, но трябва да знаете как правилно да се грижите за тях, за да запазят безупречния си външен вид за дълго време.

Идеи за дома

Водата е враг на ламината

Голямото количество вода, което използвате при измиване на пода, прониква в пукнатините между отделните части на ламината, а това може да доведе до подуване на пода и неговото увреждане. Най-доброто средство за почистване са прахосмукачките и роботите, а след тях може да минете ламината с леко влажен или сух моп с пухкав накрайник. За да се ориентирате, имайте предвид, че подът трябва да е изсъхнал до 1-2 минути след почистване.

Парочистачката също е враг на ламината, тъй като силно нагрятата пара може да го увреди.

Вижте повече

Как бързо и лесно да почистите килим в домашни условия

Как бързо и лесно да почистите килим в домашни условия

Вероятно всеки човек знае, че постилайки на пода си килим, рано или късно той се замърсява, губи предишния си вид и трудно става почистването му.

Почистващите препарати са излишни

Независимо колко е скъп, почистващият препарат за ламинат е напълно излишен.

Много често малко количество вода е напълно достатъчно.

Може да разпръскате водата съвсем леко както мазнината при печене на някакво ястие. Бихте могли да си приготвите и домашен препарат за почистване с натурални съствавки.

Вижте повече

10 лесни съвета за почистване на дома

10 лесни съвета за почистване на дома

В повечето случаи сме свикнали да използваме скъпи препарати, за да почистим дома си. Понякога обаче не забелязваме обикновени продукти, които се срещат в кухнята и...

Защитете пода

  • Избягвайте да ходите с обувки върху ламината, за да избегнете надраскване.
  • Внимавайте и при поливане на растенията, за да не изтича вода от чинийките на саксиите им върху пода. Където е възможно поставете килимчета или рогозки, които едновременно ще предпазят ламината и ще внесат повече уют в помещението. Помислете за някакви подложки, които да поставите под краката на мебелите, за да не нараните повърхността на ламинирания под.
  • Имайте предвид и че пряката слънчева светлина може да допринесе за избледняване цвета на ламината, затова намерете начин чрез завеси или щори да блокирате ярката светлина, която влиза в помещението.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.