5 бързи рецепти за коктейли и ястия за Хелоуин

Хелоуин е празник, който носи забавление на малки и големи. Много от вас сигурно подготвят предварително украса и специални костюми в духа на празника. Но за да създадете истинска атмосфера за Хелоуин, ще трябва да се погрижите и масата да е заредена със страшни ястия и питиета.

Идеи в кухнята

Затова днес ви предлагаме 5 бързи рецепти, които няма да ви отнемат много време, но ефекта, който ще предизвика у вашите гости ще бъде... как да го кажем по "хелуински"... Б-уу-у-у-у.

1. Коктейл вампир - разбира се е едно от най-подходящите питиета за Хелоуин. Ще ви трябват само няколко спринцовки за еднократна употреба, които да напълнете с червено питие - като "Блъди Мери" или обикновен сок от нар. "Кървавата" напитка ще внесе особен колорит на украсата ви за Хелоуин!

идеи рецепти за коктейли и ястия за Хелоуин

2. Купете много портокали, отрежете горната им част и изчистете вътрешността им (сокът е идеалното решение за оползотворяване на меката част на плода). След това с дълъг и тънък нож изрежете очи и други детайли, за да получите страшни личица. Накрая напълнете готовите портокалови "чашки" с любима ваша салата (крем, шоколад или друго) и сервирайте.

идеи рецепти за коктейли и ястия за Хелоуин

3. Обелете няколко круши, без да махате дръжките. Поширайте ги в бяло вино. След това поставете крушите върху чинии, полейте ги с виното, в което са вряли. Накрая направете очи и уста, например с шоколад. Вашите вкусни призраци са готови.

идеи рецепти за коктейли и ястия за Хелоуин

4. Искате ли да си направите страшни личица, които можете след това да изядете? Лесно е за направа. Вземете лаваш (плоски арменски питки), изрежете от него няколко кръгчета. На половината от тях направете очи и уста, а на другите поставете по парче сирене чедър (кашкавал) в средата. Съединете различните половинки една към друга и ги поставете в продължение на половин минута в микровълновата. Вашите малки и страшни сандвичи са готови и можете да ги хапнете заедно с приятели.

идеи рецепти за коктейли и ястия за Хелоуин

5. Нанижете на дървени шишчета зърна от бяло грозде с еднакъв размер. Получиха се гъсенички готови да украсят масата ви на Хелоуин. Направете им и очи от шоколадови капки, стафиди, зърна от черен пипер и т.н

.идеи рецепти за коктейли и ястия за Хелоуин

Готови сте да посрещнете гостите.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #рецепта за Хелоуин

Вижте още

loading...