7 идеи, с които ще спечелите хората на своя страна

C нашите идеи можете съвсем лесно да станете много по-симпатични и харесвани от другите и да спечелите хората на своя страна.

1. Извадете силната си страна на показ!

Всеки има качества, които го правят симпатичен на околните. Едни от нас са чудесни слушатели, други са най-веселите личности, които познаваме, трети са „добрите самарянки". Открийте вашата силна страна и я извадете на показ! Така ще спечелите повече точки пред другите.

2. Бъдете смели, победете своята плахост!

Всяка трета жена смята себе си за доста плаха. Но по-освободеното държание и доброто самочувствие могат да се тренират. Решете примерно да проведете разговор с непознат или се изправете да защитавате идеите си пред колегите в офиса или пред приятелите си, като не се поддавате на натиск. Ще видите, че е по-лесно, отколкото си мислите.

3. Бъдете такива, каквито сте!

Не играйте заучени роли, това в дългосрочен план обикновено не свършва добре и другите не го приемат с доверие. По-добре бъдете такива, каквито сте, автентични! И още нещо - научете се да казвате „не"! Но приятелски настроени и с усмивка. Това ще ви направи по-симпатични. Който например помага, но намръщено и без да иска, губи повече симпатии на околните.

4. Подобрете езика на тялото!

Добре е да знаете - по-добре да сме еднакви, отколкото да изглеждаме добре. По-симпатични изглеждат онези, които дискретно копират жестовете на събеседника си. За добрата мимика важи следното: лека усмивка, открит поглед. Гледайте в очите този, с когото говорите, но не по-дълго от 3-4 секунди. Иначе ще изглеждате неискрени или пък прекалено настойчиви.

Вижте повече

11 правила, които ще направят всеки ваш ден по-добър

11 правила, които ще направят всеки ваш ден по-добър

Искате ли да се чувствате по-здрави и по-енергични?Искате ли да подобрите живота си без да променяте радикално традиционния си начин на живот?

5. Обградете се с мрежа от благотворно влияние!

Завързвайте нови запознанства и контакти по възможност само с хора, които ви влияят благотворно и са добронамерени към вас. Приятели, колеги и роднини, които вярват във вас, във вашата сила и имат добро мнение за вас. И ефектът е: ще получавате много изпращани сигнали за симпатия от заобикалящите ви, а в тях се крие магията, която ще ви накара и вас да излъчвате симпатия към околните.

6. Настройте се на същата вълна

Това важи най-вече, когато се запознавате с някого - говорете само за това, което интересува и двама ви. Това може да е последният епизод на сериала от миналата седмица или преживяванията от отпуската. Причината: ние харесваме повече хората, които имат същите предпочитания като нас. По-добре не започвайте с клюки и не говорете за политика.

7. Променете държанието си!

Научете се да се отнасяте към хората, сякаш те са нещо „особено". Поздравявайте всеки приятелски, най-добре е да го назовете и по име, ако можете. Питайте винаги как е той или тя, слушайте внимателно, когато разговаряте, и се сбогувайте любезно с „всичко хубаво, до следващия път“. Така хората ще ви харесват и ще се радват да ви видят отново.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #психология