7 продукта помощници срещу преяждането

Клин клин избива - гласи народната мъдрост. Тази фраза е приложима и в случаите на твърде обилни празнични гощавки. С нарушеното храносмилане и болките в стомаха, можете да се справите с помощта на най-често срещаните продукти, които ги има във почти всеки хладилник или килер.

Полезни съвети

Когато почувствате, че храносмилателната ви система преживява трудни времена заради прекомерните кулинарни експерименти е необходимо да възстановите нейната работа с помощта на:

Бананите.

Те са лесно смилаем продукт, не претоварват стомаха и не го предизвикват да работи усърдно, след обилно похапване. Благодарение на богатото съдържание на калий и разтворими фибри, бананите спомагат да се нормализира функцията на храносмилателната система.

Портокаловият сок.

Диарията, често се причинява от липса на подходяща киселинност в стомаха, така че органичните киселини, които се съдържат в портокалите могат да бъдат едно чудесно средство. Ако решите да изпиете портокалов сок, то направете го преди ядене и не комбинирайте с въглехидрати, тъй като това може да доведе до образуване на газове и да причини по-голям дискомфорт.

Подправките.

Въпреки че, ние не обичаме силни аромати при разстроен стомах, то острата подправка може да помогне. Например, можете да използвате кимион. Той стимулира секрецията на жлъчката, която стимулира храносмилането.

Избягвайте употребата на сол и солени храни.

Ако не можете да се откажете от хрупкавите закуски, заместете ги с печени безсолни бадеми или пуканки отново без сол и разбира се приготвени у дома.

Оризът.

Той е лесно смилаема храна за стомаха и е с ниско съдържание на мазнини, което го прави по-лесен за поглъщане. Точно като препечен ръжен хляб или малко варени картофи, ориза няма да дразни стомаха, който е чувствителен след преяждане.

Натуралният ябълков оцет.

Той ще подобри храносмилането и ще облекчи коликите и спазмите. Опитайте напитка, направена от 1 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. мед, разтворена в чаша вода.

Ментовият чай.

Ментовият чай помага отлично при гадене, спазми, колики и подуване на корема. Тази билка успокоява мускулите и помага на черния дроб да изработва жлъчен сок, от който ние се нуждаем за разграждане на мазнините.Ако знаете и други натурални продукти, които помагат срещу преяждането, може да ги споделите в коментар по-долу.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.