Бадемите и бадемовото масло - дар за кожата, косата и зрението!

Ядката на горчивия бадем съдържа около 50% масло, 20-30% протеини, 3-5% захари, витамин В2, ензими, холин (',витамин В4), калций, калий и т.н. В сладкият бадем има много по-голямо количество захари и масло, но и двата вида се използват за най-различни козметични цели (',за маски, масажи и т.н.)

Полезни съвети

Днес сме ви подготвили няколко полезни съвета, чрез които ще се погрижите за здравето си, ще подобрите визията си, а и ще направите така, че вашата кожа да изглежда по-свежа и красива.

Вежди и мигли

За укрепване на мигли и вежди и ускоряване на растежа им, сложете върху тях за 10-15 мин. тънки салфетки, напоени с топло масло от бадеми.

Повтаряйте през ден процедурата.

Зрение

Хапването на горчив бадем подобрява зрението.

Яжте всеки ден по 5-7 ядки.

Кожа

  • При появата на първите бръчки, смесете 2 с.л. смлени бадеми със 150-200 мл кисело мляко. Получената смес нанесете върху лицето и шията, под формата на маска за 1 час, след това изплакнете с топла вода. Повторете процедурата през ден, за около месец.
  • За да бъде кожата ви свежа и гладка, я почистете със смес от 1 жълтък и 2 с.л. бадемово масло.-
  • Бръчките под очите тип "пачи крак" може да отстраните, ако ги намажите с бадемово масло, чрез леко втриване с върховете на пръстите си.

Коса

Натрошените ядки от сладки бадеми, смесени с мляко 1:1 се използват за засилване на растежа на косата.

Втрийте в кожата на главата всеки ден или през ден и оставете така през цялата нощ. На сутринта изплакнете с топла вода.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #бадемово масло