Без повече болезнени процедури! Да почистим лесно зъбния камък у дома!

Мразите да ходите на зъболекар и да ви чистят зъбния камък нали? Звукът на машинката и болезнената процедура отблъскват всеки и затова днес решихме да споделим с вас лесна идея за справяне със зъбния камък.

Съставките са 2 и не са скъпи, а приготвянето е супер лесно.

Ще са ви нужни 4 супени лъжици липов цвят и и същото количество сухи люспи от слънчогледови семки (без ядката). Ако не ядете слънчоглед и няма от къде да се снабдите, заменете люспите с дъбова кора (ще намерите в билковите аптеки).

  • В малка тенджерка или друг подходящ съд сложете вода и поставете липовия цвят и слънчогледовите люспи и изчакайте да заври отварата. Изчакайте да се охлади сместа, прецедете и налейте в подходяща бутилка.

Измивайте зъбите си с паста за зъби всяка сутрин и вечер и след това жабуркайте с приготвената отвара. Тя освен че има антисептично свойство, ще ви помогне и да се отървете от зъбната плака.

Разбира се ако искате да има добър ефект, трябва да повтаряте тази процедура редовно.

С тази отвара могат да плакнат устата и хората с протези.

Тя ще ги предпази от неприятни възпалителни процеси.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.