Да избелим дрехите с едно вълшебно хапче, което го има във всяка една аптечка

Ако обичате да носите бели дрехи, неминуемо се сблъсквате с тяхното пожълтяване и загубване на белотата. Колкото и добре да се грижите за тях, накрая пак се налага да посегнете към скъпите или агресивни препарати, за да върнете свежия цвят на любимата си дреха и да премахнете онези досадни жълти петна образували се под мишниците. Разбира се винаги има и алтернативен начин за избелване без да се охарчваме и надишваме с вредни изпарения.

© Unsplash

Просто погледнете в аптечката. Там се е сгушило едно "вълшебно" хапче, което освен за успокояване на болка и сваляне на температура, го слагаме дори в туршиите.

Както вече се досетихте става дума за ацетилсалициловата киселина, позната повече като Аспирин.

А как тази киселина би помогнала за отстраняване на петната по дрехите? Ето нашата хитра идея:

В подходящ съд разтворете 4-5 таблетки Аспирин в 3-4 литра вода. Накиснете дрехите в този разтвор и ги оставете така за 8-10 часа.

Важно! Ако искате да изчистите петна от кръв от дрехите, накисвайте в студена вода. Никога в топла.

След като дрехите престоят в този разтвор, изперете по обичайния начин. Ако желаете да засилите ефекта от избелването, сложете 2-3 таблетки в барабана на пералнята, заедно с дрехите.

След като изсъхне, може пак да облечете любимата си бяла тениска, която ще се е отървала от досадните жълти петна.


Избелване на дрехите с аспирин


Ацетилсалициловата киселина е проникнала дълбоко в тъканите и е премахнала оцветяването от дрехите.
Ако тази идея ви е харесала, споделете я с приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.