Да направим ефектен свещник с кристали от винена чаша

В навечерието на Коледа и Нова година всеки иска да декорира дома си, добавяйки му блясък и привлекателност. Разбира се едно от нещата, които правят впечатление сред украсата са свещите, запалени в тези прекрасни празници. А ако те са поставени в красиви свещници, то гостите ви, а и цялото семейство ще бъдат очаровани.

Идеи за украса

Ако смятате, че процесът по създаване на свещници е много сложен, грешите. В момента има много идеи, чрез които да направите свой шедьовър, без да харчите много пари. Отделете малко свободно време, набавете нужните материали, които сме описали по-долу и се заредете с доза въображение. Гарантираме ви, че крайния резултат ще си заслужава. Да започваме!

Какво ви е нужно:

  • винена чаша
  • спирт
  • ацетон
  • памучен тампон за премахване на грим
  • кръгла четка от синтетичен косъм
  • шпатула с метално острие за смесване и за нанасяне на различни видове бои, пигменти, структурни пасти (mestichino)
  • структурна паста кристал
  • витражна боя за стъкло (жълта, червена и синя)

Как се прави:

Измийте чашата, а след това я почистете добре със спирт.

идеи ефектен свещник с кристали от винена чаша

С помощта на шпатулата нанесете структурната паста кристал в горната част на чашата. Оставете пастата да изсъхне в продължение на 1-2 дни.

  • Забележка: структурната паста кристал е на основата на лъскав гел, който след като изсъхне става прозрачен, а на повърхността остават малки кристални точици. За да изглежда пастата добре нанесена върху повърхността, трябва внимателно да я изравнявате, така че всички кристалчета да лежат в един слой и близо един до друго.

идеи ефектен свещник с кристали от винена чаша

След пълното изсъхване на пастата, т.е. когато стане абсолютно прозрачна, нанесете с четката тънък слой от витражната боя за стъкло.

идеи ефектен свещник с кристали от винена чаша

Можете да покриете цялата горната част на чашата в един цвят или както в този случай да направите преход на цветовете от червено към жълто.

идеи ефектен свещник с кристали от винена чаша

Направете столчето (крачето) на чашата преход на цвета от червен към син. Оставете боята да изсъхне напълно за около един ден.

  • Забележка: За да ползвате и друг път четката, след употреба с витражната боя може да я почистите с подходящ разтворител, например ацетон.

идеи ефектен свещник с кристали от винена чаша

И накрая би трябвало да получите такава красота. Страхотно нали?

идеи ефектен свещник с кристали от винена чаша

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #чаша