Да направим хамак за котката

Котките, освен красиви, мили и пухкави, са своенравни същества и имат собствени виждания къде ще прекарат деня в мързелуване. Можете да им купите най-големите и скъпи легла и катерушки, а те все пак да решат, че ще спят в дамската ви чанта или в най-обикновен кашон, който сте забравили да изхвърлите. Познато ви е нали?

Затова, преди да хвърлите на вятъра един куп пари, пробвайте нашата идея за котешко легло, което ви предлагаме да разположите на атрактивни за котката места, като краката на стола или долната част на масата във всекидневната. Котките обичат да се настаняват най-невъзмутимо на масата за хранене. Отнема време да се отучи животинчето от този не особено приятен навик. Затова предлагаме компромис – вържете хамак за краката на масата или стола. Не, никак не е сложно да се направи, сега ще ви покажем.Какви материали ви трябват? Стара тениска, хавлия и малко импровизирани връзки – самозалепващи се ленти, връзки от стари дрехи, шнурчета, колани и т.н.

Показаният на снимката хамак се продава в зоомагазините. Но вие спокойно можете да го направите сами, само с една хавлия и четири самозалепващи се ленти, които да пришиете към четирите края.Хамак за котката

Другия вариант, който ви предлагаме, е тънка с правоъгълна възглавничка, която можете да купите или да ушиете сами, по собствен дизайн и няколко каишки, които да захванете към част от мебелировката две по две, на по-близко разстояние, точно като оригиналната идея за хамак. На едната страна на възлавничката можете да пришиете по-пухеста материя – котката ви със сигурност ще бъде доволна.

Хамак за котката
Можете просто да пришиете малки ушички на възглавничка или хавлия и да закрепите към стена или мебел, посредством малки кукички.

Хамак за котката

И последният вариант, който ви предлагаме, е изключително лесен, но оригинален. Котките обичат кашони, така че, със сигурност вашата ще е доволна. Вземете най-обикновен кашон и изрежете по показания на снимката начин. На импровизираните колони направете по две дупки. Вземете стара тениска, изрежете правоъгълно парче, цепнете на две краищата, промушете през дупките, зъвържете и воала – котката ви има страхотен хамак!

Хамак за котката

Разбира се, има още много варианти, но ние ги оставяме на вашето въображение. Важното е да сте разбрали, че не е задължително да оставяте в магазина цяло състояние за котешка катерушка. Котките може и да не го оценят, пък и не познават парите. Затова заложете първо на евтините и практични идеи, които ви предлагаме.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.