Да направим коледна елха от дървени палети

В повечето домове вече греят коледните елхи, но ако вие сте от хората, които не са чак толкова нетърпеливи да украсят празничното дърво и особено, ако си падате по нестандартните идеи, то нашата е точно за вас! Дървените палети отдавна са навлезли в модерния интериор – ползват се за дивани, легла, етажерки и за какво ли още не. А ние решихме – защо да не си направим от тях елха?


Което се оказа, освен много лесно решение, но и много евтино, което никак не е маловажно.

Веднъж направена, можете да я ползвате години наред и най-важно – не ръси досадни иглички из цялата къща.

Трябва ви един дървен палет, малко боя, кукички, електрически лампички за украса и някоя друга коледна играчка за разкош. Осигурете си и някой член от семейството за асистент при пробиване, завиване на елементи и местене на палета.

Никога не е излишна още една ръка.Ако вече сте осигурили материалите (и помощниците), запрятайте ръкави и първо боядисайте палета с малко бяла боя.

След това заковете кукички или пирончета под формата на коледно дърво. По тяхно протежение нагласете кабела със светещите лампички.

Сложете за връх коледна звезда или просто направете панделка.

Не забравяйте да добавите ствол на дървото. Него можете да си набавите от наръча с дървата за огрев.

Ако вие не ползвате, огледайте се за комшии, които се отопляват на дърва.

Да направим елха от палети

Да направим елха от палети

Ако всичко това ви се струва много сложно, просто нарисувайте с боята елха на палета и закичете играчки или гирлянди по „клоните“.

Да направим елха от палети

Разбира се, като всяка идея, и тази търпи многобройни вариации. Особено ако сте по-креативни, смели и сръчни. В такъв случай можете да хванете прободния трион (зегето) и да оформите палета като коледно дърво, да го боядисате в зелено и след това да накичите по ваш вкус.

Да направим елха от палети

Разгледайте и останалите ни предложения в снимки и реализирайте тази идея, която ви се стори най-удачна за вашите възможности и материали, с които разполагате. Творете, забавлявайте се и се наслаждавайте на предстоящите празници!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.