Да направим замък на котката

Иска ви се да купите на котката от онези големи и красиви къщички- катерушки, но търсейки подходящата за вашето животинче, установявате, че те съвсем не са евтини. Повярвайте ни, това, което ще ви предложим, по нищо не отстъпва по красота и функционалност и вашата котка определено ще е доволна.

Да не говорим, че котките обожават кашони. Оставете един обикновен кашон по средата на стаята и считайте, че сте осигурили на котката си един цял ден забавление, а след това и сладки сънища. И тъй като това палаво животно обича да се катери, а след игра да прекара по-голямата част от деня в сън - идеята ни абсолютно покрива изискванията и на най-капризната котка. Най-хубавото е, че не е нужно да харчите много пари – трябват ви няколко кашона, цветна хартия или плат, лепило (или пистолет за топъл силикон), макетен нож и… въображение. Повечето хора имат предубеждение към кашоните, но с подходящата аранжировка и дизайн, лесно могат да се адаптират към интериора на която и да е стая.

Замък къщичка за котки

Първо решете в каква точно форма искате да е замъка на вашата котка (разгледайте предложените модели по-долу). След това намерете подходящите кашони. Не забравяйте, преди да ги залепите един до или върху друг, да изрежете с макетен нож тунелчета – за котката ви ще е доста забавно да се движи от „етаж“ на „етаж“. Можете да закрепите на едно-две места легълца – открит и плитък кашон с възглавничка.


Замък къщичка за котки

Ако видът на употребявани кашони ви дразни, облепете ги с плат или цветна хартия, които да кореспондират с интериора.

Ние подбрахме за вас няколко модела. Разгледайте снимките долу – на тях ясно се вижда начинът на изработка.

Гарантираме ви, че майсторенето, а после и ползването на новата придобивка, ще внесе забавление в дома ви и определено не само котката ще е доволна от това.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #котка