Да си направим ароматна, мандаринова украса за дома

Ето, че настъпи времето на любимите, сладки и ароматни мандарини. За някои от нас мирисът от тези цитрусови плодове, винаги сме свързвали с детството, новогодишните празници, приказната елха и Дядо Мраз (',сега Дядо Коледа).

Идеи за украса

Ароматът на Нова година вече се носи във въздуха, навсякъде светят празнични светлини, а сочните, сладки оранжеви плодове просто се топят в устата! Х-м-м размечтахме се нещо. Но всъщност искаме да ви кажем в никакъв случай, да не бързате да изхвърляте уханните кори на мандарините! Можете да направите от тях изключителна декорация, с която да украсите вашия дом за празниците! Красиво, забавно и много ароматно ще се получи! Всичко, от което се нуждаете е просто да се насладите на вкуса на цитрусовите плодове, като преди това отделите внимателно кората им. Постарайте се да остане цяла. След като сте си похапнали сладко и сте събрали необходимия брой мандаринови кори, започнете да творите вашата украса. Вземете каквито ви харесват формички за сладки. Ако нямате под ръка можете да направите шаблони от картон - под формата на елха, джудже, забавно животинче, цветя, звезди и т.н. След това остава само да изрежете фигурките от мандариновите кори.

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

Непременно в горната част на всеки орнамент е необходимо да се направи дупчица, за да може лесно да украсите с тях дома си. След това ще трябва да изчакате, да изсъхнат фигурките и да промушите през дупчиците им най-красивите, блестящи връвчици или конци, с които разполагате.

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

Ето, че се получи изключително красива и ароматна украса, подходяща за настъпващите Коледа и Нова Година. Вие си изрязвайте формички и нанизвайте, а ние ще проверим дали не остана някоя мандаринка във фруктиерата, че така ни се прияде изведнъж...

идеи мандаринова украса за дома

идеи мандаринова украса за дома

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #мандарини