Да си направим домашен лосион за почистване на грим

Лосионът за сваляне на грим е продукт от съществено значение за поддържане на добро състояние на кожата. Почистването ѝ е стъпка от ежедневните грижи, която не бива да пропускате. Особено вечер, преди лягане е просто задължително да свалите грима и градската мръсотия, полепнала по кожата ви.

В продуктите от търговската мрежа никога не е сигурно какво се съдържа, така че ние ви предлагаме изключително лесна за изпълнение идея, чрез която ще се сдобиете с чудесен и чист козметичен продукт, а като бонус - предимството да не се разделяте със значителна сума за целта. Какво ни трябва за основа – ще използваме чай от лайка?

Цветовете на лайката имат широко приложение в козметиката – освен многобройните си полезни качества, имат благотворно противовъзпалително действие върху кожата. Затова много често лайката се ползва в почистващи козметични продукти.

Пригответе около 200 мл чай от лайка.За да превърнем отварата от лайка в лосион за почистване, трябва само да добавим малко полезни масла към течността.

Бадемовото, кокосовото и маслото от ший са често използвани в козметичните продукти – те са доказали полезните си качества много отдавна и няма нужда ние да ги изброяваме.

Добавете по 10 капки от бадемовото и кокосовото масло, а за да разтворите маслото от ший (около чаена лъжичка), което е с по-различна консистенция просто подгрейте леко чая от лайка (но не го завирайте).

Маслата лесно ще намерите в дрогерии, био-магазини, аптеки, онлайн магазини за натурални продукти.И така, сложете готовата течност в празна бутилка – вече имате готов за ползване домашно приготвен лосион за почистване на грим.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.