Да си направим фото рамка от клонки в стил Рустик

Всяка жена иска в нейния дом да цари красота и уют, както и да може да си вземе наистина почивка от шума и суетата. Дамите, които живеят забързания си живот в големите градове и от всички страни заобиколени от пластмасово-металните изкуствени достижения на цивилизацията, ще оценят по достойнство следващата ни идея.

Идеи за украса

Ще ви покажем как може да създадете лека, приятна и естествена атмосфера в дома си, с помощта на стила "Рустик"! Думата "rustique" идва от френски и може да се преведе като "прост, селски". Разбира се, вие знаете американския стил "Кънтри", така че може да се каже, че "Рустик" е един вид европейския аналог на този стил. Той също така се характеризира с естествени материали, меки пастелни тонове и известна грапавост в елементите. Тук няма да срещнете сложни орнаменти и позлата.

Стилът "Рустик" се характеризира с простота, екологичност и комфорт.Дървото заема специално място в стила "Рустик". То е основен елемент на този стил. Необработените дървени елементи създават необходимата атмосфера, като може да ги допълните с изкуствен мъх, зебло, клонки, диви цветя и т.н.Различните аксесоари придават на интериора особен чар. В това могат да ви помогнат ярките декоративни възглавнички, необичайните кутийки и свещници, уникалните фото рамки. Предлагаме ви днес да си направите своя оригинална фото рамка от клонки в стил "Рустик".

Необходими материали:

  • проста дървена рамка за снимки
  • лозарска ножица
  • кафява акрилна боя
  • дунапренена четка
  • пистолет за лепене с горещ силикон
  • 40-50 тънки клонки (с диаметър до 0,5 см)
  • декоративен мъх и изкуствени цветя

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

Как се прави:

Съвет: Можете да съберете клонки от вашата градина или горичката наблизо. Тъкмо ще си направите излет и ще съчетаете полезното с приятното. Измийте клонките и ги подсушете, преди да ги използвате. Като начало махнете стъклото от рамката за снимки. Самата рамка боядисайте с кафявата акрилна или друга подходяща боя. Използвайте за тази цел дунапренената четка. Оставете боята да изсъхне. Това ще отнеме около 1 час.

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

Нарежете клонките на парчета малко по-дълги от дължината и ширината на фото рамката. Разделете ги на две купчинки: едната за хоризонталната част на рамката, а другата за вертикалната.

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

С помощта на пистолета с горещ силикон, започнете да лепите клонките върху основата на рамката.

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

Тънките малки парчета от клонките може да не ги лепите, а по-добре е да ги преплитате с по-дебелите.

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

Залепете с пистолета към рамката изкуствените копринени цветя и декоративен мъх.

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

Готово! Сложете в новата рамка любима ваша снимка и я закачете на стената. Ако искате може да я подарите на ваш близък.

идеи фото рамка от клонки в стил Рустик

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.