Да си направим моливник миньон от консервна кутия

Днес решихме да ви покажем една страхотна идея, как да разнообразите детската стая на вашето дете или оригинално да украсите бюрото на работното си място!

Идеи за дома

Предлагаме ви да направите моливник от консервна кутия в стил "миньон" от анимацията "Аз, проклетникът". Определено този аксесоар ще предизвика усмивка у всеки, който го види.

Какво ви е нужно:

  • консервна кутия
  • EVA материал (Ethylene vinyl acetate), - микропореста гума в следните цветове - светло син, бял, жълт, черен, кафяв и светло сив
  • универсално лепило, подходящо за залепване на EVA материал
  • ножица
  • дървено шишче
  • линийка
  • син и черен флумастер (маркер)
  • перфоратор (пънч кръг)
  • шаблон по който да изрежете дрехите за моливника "миньон"


идеи моливник миньон от консервена кутия

EVA материалът (микропорестата гума) може да го намерите в магазините за арт и хоби материали

Как се прави:
Подготовка:

Преди да започнете да създавате моливника, запаметете шаблона на вашия компютър и го разпечатайте на хартия.

идеи моливник миньон от консервена кутия

Старателно почистете етикета от повърхността на консервната кутия. Между другото, използвайте за моливника висока консервна кутия. Измийте я добре със сапун и хубаво я подсушете, за да може добре да се залепят за нея детайлите.

Измерете височината и обиколката на консервната кутия и с тези размери изрежете два правоъгълника от жълтия EVA материал. Направете единия малко по-висок, за да може после да го прегънете навътре. Това ще бъде тялото на миньона. Освен това ще трябва да изрежете и кръг за дъното на консервната кутия от същия жълт цвят. От черният EVA материал изрежете лента (1 см широка и дълга колкото обиколката на консервената кутия) за рамка на очилата. От синият изрежете гащеризона и джобчето (използвайте шаблона).От сивият EVA материал изрежете очилата (използвайте шаблона), а от белия (използвайте шаблона), кафевия и черния - детайлите за очите. Малките детайли на очите може да направите с помощта на перфоратор (пънч кръг). Като черните кръгчета трябва да са по-малки от кафевите.


идеи моливник миньон от консервена кутия


Залепете всички изрязани части на консервната кутия, както е показано на снимките. Накрая с флумастерите направете устата (черния) и шевовете на гащеризона на миньона (синия). Ако ви е останал черен EVA материал изрежете още две кръгчета и ги залепете на гащеризона. Това ще са копчетата (може да използвате и истински).


идеи моливник миньон от консервена кутия

идеи моливник миньон от консервена кутия

идеи моливник миньон от консервена кутия

След дългата, но интересна работа вашия моливник в стил "миньон" е готов!

идеи моливник миньон от консервена кутия

идеи моливник миньон от консервена кутия

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.