Да си направим натурален балсам за устни

Балсамът за устни винаги е необходим независимо от времето на годината, защото дали е люта зима или горещо лято, устните ни са изложени на разнообразни атаки на околната среда – студ, вятър, слънце, дъжд, мъгли. Устните са много нежна и чувствителна част от лицето ни, нуждаещи се от допълнителна защита.

Полезни съвети

За да предизвикате у мъжете положителни емоции, устните ви трябва да са безупречни. Тъй като сухите и напукани устни не само, че развалят красивия външен вид, но доставят физически дискомфорт, а понякога и болка.

Липсата на витамини през пролетта или ниските температури през зимата - всичко това може да се отрази неблагоприятно на състоянието на устните.За да върнете здравият и привлекателния им вид, ще имате нужда от балсам за тях. Много често от това козметично средство се нуждаят децата, тъй като те обичат да си хапят и облизват устните.

Интересното е, че мъжете също могат да използват балсам, което съвсем не би оказало влияние върху мъжкия авторитет, тъй като той ще се използва изключително за лечебни цели.Разбира се най-лесният начин е да си купите такъв готов продукт от магазина, но ще сте уверени ли в неговата ефикасност и безопасност.

На първо място е много трудно да се проследи датата на производство, а съответно и неговата "свежест". На второ място трябва да обърнете специално внимание на съставните компоненти. Такива съставки като силиконово и камфорово масло, ментол, парафинум, вазелин, захарин, парафин, могат не само да не са полезни, но и да навредят на чувствителната кожа на устните.

Затова си направете сами много лесно балсам за устни. Трябва само да си набавите нужните компоненти.

Съставки:

  • избелен пчелен восък - 20%
  • кокосово масло - 25%
  • какаово масло - 15%
  • зехтин - 40%
  • няколко празни пластмасови гилзи (тубички) за червило или малки кутийки
  • минерален пигмент мика по желание

полезни съвети натурален балсам са устни

Начин на приготвяне:

В стъклен огнеупорен съд на водна баня разтопете настърганият пчелен восък и какаовото масло.

полезни съвети натурален балсам са устни

След като свалите сместа от котлона, добавете кокосовото масло и зехтина (ако восъка започне да се втвърдява, отново поставете за кратко сместа на водна баня).По желание може да добавите цвят и блясък на балсама, като използвате мика. Миката е натурален пигмент, който се добива от естествени минерали и слюди.Разбъркайте добре всички съставки.

полезни съвети натурален балсам са устни

Налейте сместа в предварително дезинфекцирани пластмасови гилзи (тубички) за червило или малки кутийки. След това ги поставете в хладилника, докато изстинат.

полезни съвети натурален балсам са устни

полезни съвети натурален балсам са устни

Това е всичко! Вече имате натурален и безвреден продукт за устни, който може да издържи повече от година.

полезни съвети натурален балсам са устни

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #балсам за устни