Да си направим причудливи коледни топки за елхата

Разбира се, Коледа и Нова Година не могат да минат, без коледни топки, които да красят зелената красавица Елхата. На рафтовете по магазините ще намерите голямо разнообразие от топки, но ние ви предлагаме да си направите едни по-различни и уникални, които никой друг няма да притежава! Е разбира се ако не е надникнал тук в 1001 Идеи.

Идеи за украса

За изработката на коледните топки, можете да изберете цветовата палитра, която ще подхожда идеално на вашия интериор. В допълнение, можете да направите тези коледни играчки, като подарък за Нова година на някой близък.

Какво ще ви е нужно:

  • прозрачни стъклени коледни топки
  • акрилна боя в различни цветове
  • чаена лъжичка
  • празна кутийка от яйца

Как се правят:

Ние ще правим цветни топки, така че като начало изберете поне три цвята акрилна боя, която ще комбинирате. Внимателно отстранете от всяка топка металната "шапчица".

идеи причудливи коледни топки за елхата

Вземете една чаена лъжичка и една топка. Налейте в нея около една четвърт чаена лъжичка от всеки цвят боя. Общият обем на боята в топката трябва да бъде равна на три четвърти чаена лъжичка. Не се притеснявайте, ако в процеса на работа няколко капки боя попаднат върху външната повърхност на топката. Акрилната боя лесно се премахва, след като изсъхне.

идеи причудливи коледни топки за елхата

След като налеете цялото количество боя в топката, започнете веднага леко да я въртите на всички страни, за да покриете с боя цялата вътрешна повърхност. Ако оставите топката за известно време настрани, боята може да се сгъсти, и ще ви бъде трудно да я разнесете по стените. Ако е необходимо, добавете още малко боя в топката.

идеи причудливи коледни топки за елхата

идеи причудливи коледни топки за елхата

След като топката е изцяло покрита с боя, излейте излишното количество в някакъв съд.

идеи причудливи коледни топки за елхата

Сложете топката в кутийката от яйца с отвора надолу, така че да може да изсъхне. При това положение, гравитацията ще свърши работа и боята ще се разтече още по-добре вътре, образувайки причудливи рисунки. Направете няколко различни топки.

идеи причудливи коледни топки за елхата

Оставете ги да изсъхнат в продължение на най-малко 4 часа или по-добре не ги докосвайте до следващия ден.След като са напълно сухи, внимателно поставете металните им "шапчици".
Вашите уникални коледни топки са готови!

идеи причудливи коледни топки за елхата

Колкото повече цветове използвате, толкова по-интересни рисунки ще получите, не трябва обаче да забравяте, че палитрата трябва да се съчетава. Ние съветваме да изберете по-ярки цветове.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #коледни топки