Да си направим стенна закачалка за шапки

Ако имате дори и малка колекция от шапки, рано или късно възниква въпросът къде да ги съхранявате. Невинаги има достатъчно място на най-горния рафт на шкафа нали?

Идеи за дома

Ето защо ние ви предлагаме да поставите аксесоарите си за глава на видно място. Обикновената стенна закачалка за шапки не само е удобна и практична, но и ще украси стените на коридора или спалнята ви. Вижте идеята ни, която лесно може да си направите у дома.

Какво ви е нужно:

  • медна (стоманена или пластмасова) куха тръба
  • въже
  • ножица
  • щипки

идеи стенна закачалка за шапки

Как се прави:

Медната тръба може да изглежда стилно, но разбира се можете да използвате пластмасова водопроводна или стоманена, като я оцветите с медна боя (или всеки друг цвят). Помислете как и на каква височина ще бъде монтирана закачалката на стената (тавана). Въз основа на това, промушете въжето в тръбата, изпънете го и отрежете на необходимата дължина.

идеи стенна закачалка за шапки


След това завържете за тръбата няколко парчета въже с различна дължина. Ако желаете може към тях да окачите малки тежести, например от везна, торбички пясък или камъни. По този начин, въженцата ще са опънати винаги

. идеи стенна закачалка за шапки


Вземете шапките и ги закрепете с дървени щипки към въжетата. На тръбата може да закачите и дрехи.


идеи стенна закачалка за шапки

идеи стенна закачалка за шапки

идеи стенна закачалка за шапки

идеи стенна закачалка за шапки

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #закачалки