Да си направим цветя от цветна хартия

Ако искате да декорирате дома си с ръчно направени красиви цветя или да ги подарите на любими хора, то тази идея е точно за вас. От хартия, можете да създадете най-различни цветя, които за разлика от живите, никога няма да увехнат.

Идеи за украса

Какво ви е нужно:

  • перфоратор (пънч) с формата на кръг (размера му е по ваш избор)
  • цветна хартия, например жълта, зелена, синя, оранжева и т.н.
  • лепило

Как се прави:

Първо трябва да направите няколко кръгчета от различни цветове хартия. Това може да стане чрез пънча или да нарисувате кръгчета и да ги изрежете с ножица.

идеи цветя от цветна хартия

Сгънете всички кръгчета наполовина.

идеи цветя от цветна хартия

След това на едно несгънато кръгче отбележете центъра с маркер и започнете да лепите около него сгънатите детайли. При това всяко сгънато кръгче трябва да влиза в другото, вижте на снимката.

идеи цветя от цветна хартия

Трябва да ви се получи нещо такова.

идеи цветя от цветна хартия

* Ако искате да получите пищно цвете, използвайте повече кръгчета.Можете също така да изработите разцъфващо цвете. За да направите това, трябва да сложите няколко сгънати кръгчета в едно сгънато зелено кръгче, както е показано на снимката.

идеи цветя от цветна хартия

Ако сгънете зеленото кръгче още един път, то може да направите ето такова цвете, в което диаметъра на венчелистчетата може да бъде различен.

идеи цветя от цветна хартия

Допълнително може да украсите цветята с брокат, да залепите мънисто и т.н. Всичко зависи от въображението ви.

идеи цветя от цветна хартия

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #цветя от хартия