Да си направим венец от кленови листа

През есента, когато времето все още ни радва с топлите слънчеви дни е толкова приятно да се разходиш в парка или гората, вдишвайки аромата на падналите листа. Цветните листа шумолящи под краката ни са естествен материал, от който се получават прекрасни венци, така че не пропускайте възможността да дадете изява на своята креативност и майсторство.

Идеи за украса

Днес ще ви покажем как може да направите венец от кленови листа.

Какво ще ви трябва:

  • кленови листа
  • конец
  • ножица

Как се прави:

Като начало съберете красиви кленови листа с дълги дръжки. Цветът и размерите им не е от значение, но трябва да обърнете внимание на дръжките. Те трябва добре да се огъват и да не се чупят. За да бъдете сигурни в качеството им, най-добре скъсайте листата от дървото, при това изберете тези, които лесно се отделят от клоните. След това започнете да плетете венец от листата, както се плете от глухарчета.

идеи венец от кленови листа

идеи венец от кленови листа

идеи венец от кленови листа

идеи венец от кленови листа

Плетете докато достигнете желания от вас размер. Ако искате венеца ви да бъде пищен и обемен, може да не слагате едно по едно листата, а по две-три наведнъж. След като венеца е сплетен, съединете двата му края заедно. За целта вземете конец в цвета на листата (жълт, зелен или червен) и внимателно завържете венеца. С ножицата изрежете излишните дръжки.

идеи венец от кленови листа

идеи венец от кленови листа

Венецът от кленови листа е готов. Може да го използвате като украшение за главата за някой детски празник, за фотосесии или като декорация на входната врата.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.