Да украсим бутилките за празника

На почти всяка празнична трапеза в навечерието на Нова година има една или дори няколко бутилки шампанско или вино. Всяка бутилка с питие или безалкохолна напитка може да стане истинска декорация на масата, стига да вложите малко фантазия.

Идеи за украса

За това могат да ви помогнат всякакви материали като брокат, боя, цветна хартия, филц и дори стари копчета. Най-лесният начин да украсите бутилка шампанско за Нова година в домашни условия е да поръсите или овъргаляте стъклото с брокат за нокти или очи.

Прави се много лесно: вземете стъклената бутилка (на гърлото на бутилката по-добре предварително стегнете плътно салфетка или парче плат, за да се избегне оцветяване) и старателно намажете цялата й повърхност с лепило. След това щедро поръсете със златен брокат (може и друг цвят).

идеи украса бутилки шампанско Нова година


Така само за няколко минути ще получите ето такава красота, като на снимката.


идеи украса бутилки шампанско Нова година

Ако се опитате, можете да постигнете и възхитителен красив ефект "Омбре". Между другото, за украса на новогодишните бутилки с шампанско може да използвате освен брокат и ситни камъчета за арт декорация.

идеи украса бутилки шампанско Нова година

Допълнително може да украсите бутилките с панделка, етикет, пожелание или друго по ваш избор.

идеи украса бутилки шампанско Нова година

идеи украса бутилки шампанско Нова година

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.