Декоративни кашпи за градината от хавлии и циментов разтвор

Саксийните и пълзящи растения са обичани от много хора. Каменни вази, саксии и висящи кашпи с ароматни цветя красят тераси, веранди, дворове и павирани пътеки.

Идеи за градината

Искате ли да оформите едно красиво и уютно местенце в двора или у дома? Днес сме ви приготвили една интересна идея. Не е задължително да купувате нови и скъпи саксии, тъй като ще ви покажем как може да си направите много лесно оригинални кашпи за градината и да поставите в тях старите саксии с растения. Да запрятаме ръкави.

Какво ви е нужно:

  • цимент
  • стари кърпи (хавлиени или вафелни) различни размери, може и други плътни тъкани
  • непотребни стари кофи
  • парче полиетилен (найлон)
  • гумени ръкавици

Как се прави:

Преди да започнете работа, защитете ръцете си с ръкавици. След това разредете цимента с вода до консистенция приличаща на течна сметана.Обърнете с главата надолу кофите. Те могат да стоят и върху дървена или друга гредичка, както е показано на снимката.

Обвийте кофите с полиетилен (найлон), за да може след това по-лесно да отстраните втвърдените хавлии.

Потопете хавлиите в приготвения циментов разтвор. Те трябва да са напълно напоени (без да има по тях сухи места), чак след това ги извадете и изправете. Покрийте всяка кофа с напоена хавлия.

Изравнете дъната, за да няма гънки, в противен случай бъдещите ви кашпи ще бъдат неустойчиви. След това оправете отстрани падащите гънки, както на вас ви харесва. Получените форми оставете да изсъхнат в продължение на няколко дни.

След втвърдяването на хавлиите извадете от тях кофите. Получените кашпи може да оцветите или да ги оставите в този вид. Вече имате нова нестандартна декорация за вашата градина. Поставете в кашпите любимите си цветя.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #саксии за цветя