Декоративни поставки за бижута от мидички

"Лято, море, слънце, плаж!" - ние мечтаем за това почти цяла година. А после, връщайки се от красивия морски бряг, винаги взимаме частица от него за спомен - мидички, рапани и други морски богатства.

Идеи за дома

Ако желаете да "вградите" акцент от морето във вашето ежедневие, може да направите оригинални предмети за интериора от богатствата събрани на плажа през отпуската. Така ще съхраните за по-дълго време спомените си от почивката.
Днешната ни идея е точно такава. Вижте я:

Какво ви е нужно:

  • мидички
  • стари стъклени (или пластмасови прозрачни) дръжки от шкафчета или други вратички
  • акрилна боя с перлен син ефект
  • матова бяла акрилна боя
  • лепило

Как се прави:

Оцветете вътрешната част на една мидичка със синя перлена акрилна боя. Нанесете 2 - 3 слоя, за да получите плътна, равномерно оцветена повърхност. Оставете да изсъхне.

идеи декоративна поставка за бижута от мидички

След това нанесете бяла матова акрилна боя върху външната част на мидичката. Ще са нужни отново 2 - 3 слоя.

идеи декоративна поставка за бижута от мидички

След изсъхването на бялата боя използвайте лепило, за да свържете мидичката с дръжката. Оставете да изсъхне напълно преди употреба.

идеи декоративна поставка за бижута от мидички

Готово! Вече може да наслаждавате на новата си поставка, направена от вас! Може да направите няколко такива, оцветени в различен цвят.

идеи декоративна поставка за бижута от мидички

идеи декоративна поставка за бижута от мидички

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.