Декоративно великденско яйце от конци

Наскоро писахме как може да си направите великденско яйце от конци. Сега ви предлагаме още един начин, но този път няма да използвате балон, а ще ви трябва стиропорена основа и карфици.

Идеи за украса

Необходими материали:

  • стиропорено яйце
  • стреч фолио или прозрачна найлонова торбичка
  • шивашки карфици
  • конци за бродерия или прежда
  • PVA лепило

Изработка:

За да не се залепи конецът (преждата) за стиропореното яйце, увийте го предварително със стреч фолио. Последователно го фиксирайте с карфици като правите една цяла обиколка с тях около яйцето. Поставяйте карфиците на приблизително равно разстояние.

За да направите предната половина на великденското яйце наредете още карфици, които да образуват "прозорец" (вижте на снимката).

идеи декоративно великденско яйце от конци 02

След това започнете да обикаляте с конеца карфиците в случаен ред. После намажете с лепило и оставете настрани да изсъхне.

идеи декоративно великденско яйце от конци 03

След като е изсъхнало напълно извадете карфиците и внимателно махнете фолиото от стиропореното яйце и от конеца. Готови сте с половинката на великденското яйце, на която има отвор.

идеи декоративно великденско яйце от конци 04

Задната част се прави по същия начин, но без отвора. Накрая двете половини се залепват една към друга. Можете да украсите яйцето със сатенена панделка, а вътре да поставите великденска украса, например малко пиленце в гнездо.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #великденски яйца