Декорация на великденски яйца с брокат

Великден е най-значимият пролетен празник, изпълващ сърцата ни с много топлина и красота! Хубава и приятна е традицията на този ден, когато се събират на едно място близките, семейството, приятелите и любимите хора!

Идеи за украса

А на празничната трапеза във всеки дом има вкусни козунаци и шарени яйца. Днес сме решили да ви покажем една лесна идея за декорация на яйца. В творческият процес може да включите и децата. Заедно с тях превърнете обикновените яйца в произведение на изкуството.

Какво ви е нужно:

  • бели яйца
  • безцветно лепило или брокатени лепила
  • брокат на прах различни цветове
  • молив
  • четки за рисуване

Как се прави:

Като начало сварете яйца, охладете ги и ги оставете да изсъхнат. След това нарисувайте върху черупката им кръгчета (или други форми) на различни места. В кръгчетата нанесете малко лепило, отгоре поръсете с брокат, а излишния махнете със суха четка.

идеи декорация на великденски яйца с брокат

Отлична алтернатива е използването на брокатени лепила, които може да закупите в книжарниците или арт магазините. Като приключите с поръсването, внимателно поставете яйцата в картонена кора, за да може да изсъхне лепилото.

идеи декорация на великденски яйца с брокат

Ако ви е неудобно да ръсете брокат наведнъж върху яйцето, първо работете с горната му половина, като изсъхне лепилото повторете процедурата с долната половина. За тази великденска идея ще е удобно използването на двойнолепилни кръгчета.

идеи декорация на великденски яйца с брокат

идеи декорация на великденски яйца с брокат

идеи декорация на великденски яйца с брокат

Непременно привлечете към творческият процес и децата, ще им бъде интересно и забавно да ви помогнат. Опитайте се тази година да украсите яйцата си по такъв начин.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #великденски яйца