Декорация за стая от бутилки с цветна сол

Декоративните бутилки са любимо кухненско украшение за много домакини. Разнообразието от бутилки в магазините за сувенири е огромно, но ако такава красива вещ направите сами, ще се получи уникат и ще бъде много по-приятно за вас.

Идеи за украса

Бутилките могат да бъдат украсени със зърнени храни, подправки, билки, листа, мъниста и с какво ли още не. Днешното ни предложение е декориране на бутилки с цветна сол. Това е не само един от най-лесните начини за създаване на сувенирна бутилка, но също така и най-изгоден, тъй като можете сами да изберете цветовете, които да подхождат на вашата кухня или друго помещение у дома. Достатъчно лесно и интересно е и затова да започваме!

Какво ви е нужно:

  • фина сол
  • акварелни бои, гваш (водна боя от минерален произход) или сухи пастели, цветни тебешири
  • декоративни стъклени бутилки, стъклени вази, буркани
  • фуния или лист хартия

Как се прави:

Оцветете солта с акварелни бои или гваш. За целта разредете боя с малко количество вода. Добавете цветната вода в солта и разбъркайте. Солта трябва да се получи цветна и влажна. Изсушете солта във фурната (микровълновата) и пресейте. Може да оцветите солта във всякакви цветове.


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол


С помощта на фуния или обикновен лист хартия, направете цветни солни пластове в бутилката. Смесвайте цветовете по ваше усмотрение и направете слоеве с различна дебелина. Резултатът, в никакъв случай няма да ви разочарова. От своя страна бутилката може да бъде допълнително украсена, като завържете на гърлото й лента или красива връзка. Такива красиви декоративни бутилки не само ще украсят интериора ви, но също така могат да станат чудесен подарък за вашите близки.


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол


Оцветяване на солта със сухи пастели или цветни тебешири:

На лист хартия изсипете нужното ви количетсво сол. Натъркайте я отгоре със сух пастел (цветен тебешир) до получаване на желания цвят. Солта оцветена по този начин, няма да е толкова ярка, като при оцветяването с акварелни бои (гваш), но приятния й оттенък, не е по-малко красив.


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол


идеи декорация за стая от бутилки с цветна сол

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #стъклени бутилки