Детска играчка коте от чорап

В повечето домове често се намира по някой "самотен" чорап от чифт, който много лесно може да се превърне в мека играчка. Направена от вашите ръце, тя може да зарадва детето ви не по-малко, отколкото някоя купена пластмасова кукла.

Идеи за украса

Освен това, такава ръчно направена играчка има много предимства. На допир тя е много мека и приятна, има опростена (стилизирана) форма и е нереалистична и това ще допринесе за развитието на въображението на вашето дете. Именно затова такава играчка, се препоръчва от психолози. Между другото може да направите играчката заедно с вашето дете. Вижте нашата идея.

Какво ви е нужно:

  • цветен чорап по ваш избор
  • ножица
  • игла
  • конец за шиене
  • конец за бродиране
  • химикал или молив
  • материал за пълнене на чорапа (силиконов пух, вата и т.н.)
  • цветни копчета
  • декоративна лента или прежда
  • две големи игли за шиене

идеи детска играчка коте от чорап

Как се прави:

Вземете един чорап и изрежете горната му част. За играчката ще ви е нужна долната половина. Сами определете дължината на работната част. Всичко зависи от това каква играчка искате да направите. В този случай, котето е средно на ръст и тъй като е попрекалило с похапването на рибка е и дебело.

идеи детска играчка коте от чорап

Напълнете чорапа с подходящ мек материал. Това може да е силиконов пух, вата, памук и т.н. Тялото на котето трябва да бъде по-обемисто от главата му.

идеи детска играчка коте от чорап


В горната част на чорапа поставете в права линия две големи игли за шиене. Не изрязвайте ъгълчетата - това ще бъдат ушичките на котето. Може малко да ги издърпате с пръсти.


идеи детска играчка коте от чорап


Отгоре зашийте чорапа със скрит шев.


идеи детска играчка коте от чорап


идеи детска играчка коте от чорап


Нарисувайте (с молив, маркер или химикал) лицето на котето директно върху чорапа. Вземете конец за бродиране и направете с него очите, носа, устата, мустаците и други елементи на играчката.

идеи детска играчка коте от чорап


За да не се променя формата на котето по време на игра, може да отделите главата от тялото, връзвайки контрастен цвят прежда или лента. Допълнително може да украсите тялото на котето, зашивайки върху него красиви, цветни копчета.

идеи детска играчка коте от чорап

Това е всичко, вече може да зарадвате вашето дете с нова весела играчка.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #играчки