Детска люлка от скейтборд

Идва лято, децата искат да играят навън, а и ние възрастните предпочитаме да прекарваме свободното си време в отдих на чист въздух. Идва и време да почистим градината, да засадим нови цветя и дръвчета, да направим нова люлка, защото старата е изгнила вече, с две думи да съживим двора.

Идеи за градината

Ето една интересна и лесна идея за люлка, с която със сигурност ще зарадвате децата.

Тази скейтборд люлка е идеална за активни и подвижни деца, тъй като на нея е по-удобно да се люлеят прави, а не седнали. За да я направите ще са ви нужни само 20 минути.

Какво ви е необходимо:

  • стар скейтборд
  • здраво въже
  • чифт здрави и обли дървени пръчки
  • дрелка

Как се прави:

Премахнете колелцата от скейтборда и пробийте по две дупки от двете страни на дъската. Прокарайте от двете страни въже, като от горна страна на дупките направете по-един възел.

идеи детска люлка от скейтборд

Може да направите "дръжки" за детето, за да стои уверено на бъдещата люлка. За тази цел, пробийте в облите пръчки отвори. Прокарайте през тях въжето, фиксирайки от долната и от горната страна с възли. Не затягайте възлите прекалено, може да се наложи да коригирате дължината на въжето, за да може люлката да виси равна и "дръжките" да бъдат симетрични.

идеи детска люлка от скейтборд

Завържете готовата люлка към здрав клон на дърво. Лично проверете здравината на завършеното творение и едва след това позволете на децата да се забавляват.

идеи детска люлка от скейтборд

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идея за люлка