Детската стая – идеи, мечти и реалност!

Не съм специалист в областта на интериорния дизайн и не мога да давам професионални съвети за обзавеждането на дома. Аз съм съпруга, майка и работеща жена, която се е сблъскала с много проблеми, един от които е решението как да изглежда детската стая. Както много обикновени семейства, така и нашето мина през "малкия ад" наречен ремонт и обзавеждане на собствено жилище. Понеже не разполагахме с неограничени финансови възможности, трябваше да обмисляме внимателно всеки един ход, свързан с това.

Идеи за дома

Преди да се заемем с подреждането на детската стая, помолих дъщеря си да сподели какви са й мечтите. Аз уважавам мнението на хората около себе си и винаги държа да обсъждаме всичко заедно. Така направихме и с детската стая.По това време детето беше в някакъв "розов" период от живота си и искаше да е заобиколено от всички нюанси на този цвят.

Заехме се с боядисването на стените. Беше много трудно да решим какъв нюанс да изберем. Ярко розовото създаваше някакво напрежение, пастелното розово изглеждаше супер, но пък дали щеше да издържи дълго в този си свеж вид? Все пак там ще има дете, което рисува, похапва лакомства, изкушава се да подхвърли топка или дори само да се прибере от игра и да се опита да светне лампата, като не улучи ключа от раз.

Избрахме пастелен цвят и докато набавим всички останали розови подробности, нашата дъщеря навлезе в "син" период и изведнъж реши, че всичко около нея ще е синьо!

Беше много сложно! Отново стени, мебели. Добре, че тези периоди траят кратко.

От всички експерименти, които си правихме в стремежа си да осъществим мечтите на детето, натрупах практически опит, който може да ви е от полза.

Идеи за детската стая


Не залитайте по определени специфични решения за интериора - стаята на Барби, пиратски остров или в бокса на Ферари. Децата растат бързо и непрекъснато променят вкусовете и желанията си. Старайте се всичко в стаята да е удобно, практично, подредено с вкус и най-вече чисто. А за да е чисто, трябва да е лесно за поддръжка.


Идеи за детската стая


За стените изберете светъл и не толкова натрапващ се цвят. Купете не много скъпа, но качествена боя. На пазара в момента има чудесни предложения със съдържание на силикон, които позволяват почистване след всякакво замърсяване. Не нареждайте снимки, картини или плакати. Скоро ще омръзнат на малчугана, а стените ще запазят "спомена" за тях след свалянето. Не бихте искали всяка година да правите основен ремонт, нали? За пода изберете качествен ламинат и спокойно можете да го оставите без килим. Детето ще ви е благодарно, че няма да му е студено на пода, а вие можете по всяко време да почистите бързо и лесно.


Идеи за детската стая


Едно дете не се нуждае от много мебели. За по-малките осигурете достатъчно пространство за игри, а за по-големите да учат и да се занимават с хобито си без да се притесняват, че ще бутнат или счупят нещо. Старайте се мебелите да са с изчистени форми. Така няма да събират много нечистотии и ще се поддържат лесно. Леглото трябва да е удобно и достаъчно голямо, за да може да се полза по-дълго време, затова осигурете качествен матрак. Спалното бельо също да е практично и качествено. Да не се свива при пране и да не пуска цвят.


idei za detskata staq


Осветлението да е силно, но да има и вариант за по-слабо нощно осветление, за да не пречи на останалите членове на семейството, когато стои до късно.Мога да дам още много идеи, но мисля, че казаното дотук е добра основа за вашите решения.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.