Детски барабан от подръчни материали

Децата имат вродена любов към музиката. Страхотна идея е да ги насърчавате да я заобичат още повече от най-ранна възраст. Сега в магазините има огромен избор от детски музикални инструменти. Само че, повечето родители не могат да си ги позволят.

Идеи за дома

Детски барабан от подръчни материали е една лесна идея, която ще запознае добре вашия малчуган с музикалния свят.

Такава играчка ще се хареса на всички деца, без изключение, защото с нея те ще се чувстват като истински музиканти! Може дори някой да се окаже скрит талант и родителите му да го запишат на музикални курсове.

Знае ли човек.Може с този барабан да се забавлявате с детето ви, като удряте барабана произволно или да произведете някакъв ритъм, който то след това да повтори. След това сменете ролите си и вие повторете ритъма, който ще сътвори детето ви. Това ще помогне за развитието на музикалната му памет.


Готови ли сте да започваме да творим?

Нужни материали:

  • празна консервна кутия
  • бяло цветно тиксо
  • малко декоративно тиксо
  • два балона (в случая син и червен)
  • ножица
  • два молива с гумичка

идеи детски барабан от подръчни материали

Как се прави:

Непременно обработете ръбовете на консервната кутия, за да избегнете наранявания. Отрежете горната част (мястото, от което се надува) на балоните. След това ги поставете върху консервната кутия.


идеи детски барабан от подръчни материали


Отстрани облепете кутията с бяло тиксо. Започнете отгоре надолу, като преди това изпънете добре балоните, така че по време на игра да не се изхлузят.


идеи детски барабан от подръчни материали


По желание може да украсите консервната кутия, както на вас ви харесва. В този случай са добавени само две ленти декоративно тиксо.


идеи детски барабан от подръчни материали


Направете пръчиците на барабана от двата молива, като в горния им край, където е гумичката, украсете с декоративно тиксо.


идеи детски барабан от подръчни материали


Вече имате страхотен музикален инструмент за детето ви.


идеи детски барабан от подръчни материали


идеи детски барабан от подръчни материали

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #играчки