Домашен ароматизатор с еко почва

Сигурно сте виждали онези прозрачни, малки и влажни топченца в магазините за цветя. Обикновено са аранжирани в букет, за да поддържат влагата и съответно букетът жив по-дълго време. Еко почвата има още безброй приложения, но ние днес ще ви предложим една съвсем простичка, но в същото време много оригинална и най-вече ефективна идея – да си направите домашен ароматизатор.

Трябва само да се сдобиете с тези топченца, да изберете подходящ съд, в който да ги сложите и да купите любимия аромат, под формата на етерично масло. Ако вече нямате от него вкъщи, разбира се.

идеи домашен ароматизатор с еко почва

Еко почвата е полимерен материал, под формата на гел, който притежава уникалната способност да "поглъща" водата и благодарение на нея да увеличава обема си 10-15 пъти. Можете да я си купите от всеки цветарски магазин и някои магазини за домашни потреби. Продава се на грамаж – дори и да остане, винаги можете да й намерите друго приложение.идеи домашен ароматизатор с еко почва

И така - оставете за няколко часа част от топченцата във вода, за да увеличат обема си. Ако желаете, можете да сложите във водата сладкарска боя, за да ги оцветите. А в някои магазини я предлагат вече оцветена – попитайте за този вариант.

идеи домашен ароматизатор с еко почва

В буркан сложете набъбналите топченца и накапете десетина капки от етеричното масло. А може и малко повече – ако искате по-силна миризма. Затворете буркана с парче тюл или подобен плат. Намерете панделка или друга декоративна лента и завържете тюла около гърлото на буркана. Или можете да намерите от онези модерни буркани с разглобяващите се капачки.

идеи домашен ароматизатор с еко почва

идеи домашен ароматизатор с еко почва

Може да аранжирате с мъниста или други орнаменти, в зависимост от настроението ви или от сезона, а защо не и от наближаването на някой празник – например Свети Валентин. Опаковайте добре буркана, ако имате малки деца.Разбира се, идеята търпи безброй вариации, важното е да се използва способността на еко почвата да абсорбира течности. Ако нямате малки деца или животни вкъщи, можете просто да поставите топченца в някакъв съд и от време на време да капвате аромат върху тях. Развихрете въображението си и действайте!

идеи домашен ароматизатор с еко почва

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #ароматизатор