Домашен скраб за стрии и целулит

Стриите в днешно време са проблем за много жени. Рязкото отслабване или обратното, наддаването на тегло, могат да доведат до влошаването на външния вид на вашата кожа. Например по време на бременност или хормонални смущения, е възможно да се появят коварните ленти, от които понякога е просто невъзможно или много трудно да се отървете.

Полезни съвети

Затова днес решихме да ви покажем как може да се справите с неприятните стрии и целулит в домашни условия, напълно безвредно и разбира се евтино.

Нещата, които ще са нужни за домашния скраб, ги има почти всяка една домакиня в кухненския си шкаф. Но нека забъркаме "вълшебната" смес, че няма време... лятото вече чука на вратата.

Продукти:

  • 250 г захар
  • 250 г сол (по-добре да е морска)
  • половин чаша растително масло (олио)

В подходящ съд смесете захарта, солта и олиото. Разбъркайте добре сместа, нанесете върху проблемните зони и старателно втрийте.

След тази процедура по тялото, трябва да нанесете овлажняващ крем или лосион.В рамките на един месец при редовното нанасяне на този скраб, може да видите, че стриите ще бъдат по-малко забележими.

В никакъв случай обаче не трябва да се отказвате след първите положителни резултати. Възможно е почти напълно да заличите стриите в домашни условия, използвайки редовно това достъпно средство.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.