Експлозия от цветове в интериора - топ тенденция за сезона

Отегчени сте от едноцветните скучни стени? Тогава новата тенденция в интериора е точно за вас.

© Сн.: Depositphotos

Експлозия от големи флорални цветова - хит в тенденциите в интериора

Цветните екзотичните идеи за дома са хита на сезона. Дизайнерите предлагат да украсите стените с цветни щампи, но не с малки невзрачни цветя и детайли, а с огромни многоцветни букети, почти с размерите на стената.

В такава обстановка от експлозия от цветове, наистина може да се почувствате като в рая. Пеперудите летят сред цветята, колибри, папагали, пауни привличат погледа с многообразие от багри. И всичко е с размер на стената.

Ако не харесвате прекалено цветните щампи, можете да изберете по-скромни. Например цъфтяща клон от японска вишня или декоративни цветя, които са в пастелни нюанси.


Как да създадете цветовете върху стената - 3 варианта

  • Най-популярният и достъпен вариант е да залепите цветни тапети или фототапет с големи цветя. Последните обикновено са залепени само на една стена. Предимството им е на достъпна цена и лесно поставяне.


  • Стени с флорален принт. Тази опция е по-скъпа, както по-отношение на материалите, така и по-отношение на монтажа. Стените са от плат или PVC, опънато върху рамка. Тази опция е по-скъпа както по отношение на материалите, така и по отношение на монтажа. Но предимството му е липсата на шевове, както при залепването на тапети.


  • Третият вариант е най-скъп, но затова пък оригинален - художествено боядисване на стени с акрилни бои. Неговата висока стойността се крие във факта, че ще получите уникално изображение, което няма да видите в никой друг интериор.


Къде най-добре се вписва новата тенденция?

  • Интериорът с много цветове и големи цветя трябва да се използва в големи и добре осветени помещения с минимум мебели.
  • Ако имате тъмна панелка, затрупана с мебели, стените с ярки щампи ще превърнат стаята в кич.
  • Мебелите за такива стени е най-добре да бъдат едноцветни, сдържани тонове, така че да не прекъсва акцента върху стените.

ВИЖТЕ ОЩЕ 10 ВНЪХНОВЯВАЩИ ИДЕИ ЗА ЦВЕТНИ СТЕНИ:

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.