Есенен свещник в еко стил

Есента е времето, когато дните стават по-къси, а слънцето го виждаме все по-малко и по-малко. Именно в това време имаме нужда от светлина и топлина повече от всякога. За това ще ви помогнат свещите - изключително просто, но гениално изобретение, което дава не само светлина, но също така и уют.

Идеи за украса

Много от нас асоциират пламъка на свещите с комфорт, уют, романтика - и в същото време с нещо мистериозно. Дори обикновената вечеря ще бъде специална, ако на масата се поставят и запалят свещи. Те могат да създадат едновременно романтична и празнична атмосфера.Есента е богата на различни естествени материали, които могат да бъдат използвани за украсата на свещи и свещници. Есенните цветни листа може би заслужават специално внимание през този сезон. Отлично ще изглежда всеки стъклен съд, украсен с тяхна помощ. Затова днес решихме да ви покажем как може да си направите свещник с листа.

Какво ви е нужно:

  • есенни листа (естествени или изкуствени)
  • буркан
  • PVA лепило (лепило за декупаж)
  • малко парче дунапрен или малко парче гъбка
  • спирт
  • крепирана кафява хартия на ленти или панделки за декорация
  • свещ

идеи есенен свещник в еко стил

Как се прави:

Избършете буркана със спирта, за да се отървете от мазнините и мръсотиите. След това започнете да нареждате и прикрепяте листата към външната страна на буркана, фиксирайки ги с лепило. Малкото парче дунапрен ще ви послужи ако се наложи да изкарате въздуха, останал под някое листо, преди то да е залепнало напълно.


идеи есенен свещник в еко стил


Облепете целия буркан с листа. За да стане по-красив свещника завържете лентичка от крепирана кафява хартия около гърлото на буркана. Готово! Може да поставите вътре свещ и да я запалите. Направете няколко такива свещници и украсете дома си с тях

.идеи есенен свещник в еко стил

идеи есенен свещник в еко стил

идеи есенен свещник в еко стил

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.