Ето как лесно можем да се избавим от напуканите пети за 3 дена!

Сухата и напукана кожа на петите е проблем за много хора не само през зимните месеци, но и през лятото. Освен че е дискомфортно, е доста неприятно когато сложите отворени обувки и си личи нацепената кожа. Ако страдате и вие от това и разбира се напуканите пети не се дължат на гъбична инфекция, а на дехидратация на кожата, имаме лесна рецепта, с която ще се справите с проблема за 3 дни.

© Unsplash


Ако имате съмнения, че може да са ви нападнали гъбички, по-добре потърсете помощ от медицински специалист.

Рецептата е изключително лесна и ще даде резултат още в първите дни на прилагането й. Ние от 1001 Идеи сме любители на естествените съставки и материали и ето затова и тази рецепта е съставена от точно такива.

Има много фактори, които водят до напукване на петите. Тесните обувки и любимите на жените обувки на висок ток, са едни от причинителите на редица здравословни проблеми. Тъй като стъпалата са подложени на непрестанно триене и напрежение, рано или късно това се отразява на кожата и довежда до напукване на петите.
Слънчевото изгаряне, липсата на витамини, лошата грижа за краката и наднорменото тегло също могат да нанесат поражения на кожата.
Ако сте от хората, които страдате от напукани пети вижте как се прави крем от две съставки, който ще ви помогне да се избавите от проблема!

Ето какво ще ви е нужно:

  • 100 грама мед, който ще подхрани кожата
  • 30 грама пчелен восък, който ще предпази петите ви от дехидратиране
  • подходяща термоустойчива купичка за смесване на съставките
  • чорапи


Как се прави крем за напукани пети:

В купичката поставете пчелния восък и го загрейте на водна баня, докато се втечни.


Лесна рецепта за напукани пети


Добавете 100 грама мед и разбъркайте добре.


Лесна рецепта за напукани пети


Изсипете готовата смес в някое бурканче с винтова капачка, за да ви е удобно да си го ползвате през дните на лечение. Оставете го да изстине и тогава затворете.


Лесна рецепта за напукани пети


Вечер преди лягане нанасяйте от този меден крем върху добре измитите ви и подсушени пети и след това поставяйте чорапите, за да не изцапате леглото, а и крема да се задържи върху кожата, където сте нанесли.


Лесна рецепта за напукани пети


Лесна рецепта за напукани пети


На сутринта измийте краката си със сапун. Прилагайте колкото е необходимо.

Още след първите 3 дена ще забележите огромната разлика и ще почувствате облекчение в петите.

Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.