Ето как можем да се отървем от папиломите! 5 изпитани домашни рецепти!

Папиломите! Никой не харесва тези малки израстъци, когато започват да се появяват по кожата на врата, предмишниците и други части на тялото. Макар че често не представляват риск за здравето ни, те могат да се възпалят или раздразнят, което ще ни донесе дискомфорт.

Тези малки израстъци могат да бъдат резултат от натрупване на колаген в мастния слой на кожата, но могат да се дължат и на папиломен вирус. Най-добре преди да изпробвате тези домашни рецепти за отстраняване на папиломи се консултирайте с лекар.

Тези 5 лесни начина за справяне с досадните израстъци са безболезнени и се използват само натурални съставки, които не са скъпи и лесно ще се снабдите с тях.

Ябълков оцет

Оцетната киселина бързо ще разруши папилома. За целта вечер преди лягане напоете памучен тампон с ябълков оцет и фиксирайте с лепенка върху папилома. Оставете да престои така за през нощта. Повторете процедурата в продължение на седмица.

Аспирин

Салициловата киселина съдържаща се в аспирина се справя чудесно с кожни проблеми. Разбъркайте в 2 супени лъжици вода, предварително стрити 4 таблетки аспирин. Намажете папиломите, покрийте с чиста марля и фиксирайте с лепенка. Повторете тази процедура в продължение на седмица, всяка вечер.

Сок от смокини или ананас с лимон

Намажете папиломите с пресен сок от смокини или намачкан ананас с 3 капки лимон и оставете да изсъхне. Повтаряйте тази процедура по 3 пъти на ден. Смокините съдържат антиоксиданти и антивирусни вещества, а сока от ананас е богат на ензима бромелаин, който има противовъзпалително действие и ще свие папиломите и няма да им позволи да се разпространяват.

Масло от чаено дърво

То е мощен антисептик, убиващ доста от бактериите и затова е изключително подходящо за третиране на папиломите. Смесете няколко капки с 2 супени лъжици вода. Разбъркайте добре и намажете папиломите. Оставете да изсъхне. Повторете тази процедура 5-6 пъти на ден.

Прополис

Прополисът освен че предпазва от инфекции, има антивирусни и антибиотични свойства. Два пъти на ден намазвайте засегнатата кожа с помощта на памучен тампон и след това го залепяйте с лепенка отгоре.

Надяваме се да ви помогнем да се справите с неприятните папиломи. Имайте предвид, че на всеки човек би подействала различна рецепта и времето при което ще забележите положителни резултати може да е различно.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.