Ето какво можем да изработим от старите дискове

Рециклирайте ги! Изобщо не можете да си представите колко много неща можете да декорирате с парчета от дискове. Напоследък все по-малко ги използваме – музика има в телефоните ни, в компютрите ни, пренасяме информация по други, по-модерни начини, а добрите стари дискове са все по-малко използвани.

Ако пробвате да намерите информация в кой контейнер трябва да се изхвърлят, за да спазваме еко-правилата на разделното събиране на боклука, никой няма да ви даде еднозначен отговор. Защото CD-тата не са съставени само от пластмаса.Но от друга страна, хубавото е, че изобилства от идеи за оползотворяването на лъскавите кръгчета, така че не се чудете къде да ги хвърлите, а какво да си измайсторите с тях. Само с ножица и лепило можете да сътворите чудеса. А ако добавите специални лакове, лепила или смоли, можете да сътворите уникални мебели. Така ще рециклирате не само старите дискове, но и примерно, масата с излющения плот, която от доста време се каните да подмените.

Ето какво можем да изработим от старите дискове

Или да направите страхотна декорация върху любимите кецове, а защо не и върху яката на новата ви риза. Плътно залепени парчета от диск върху картонена кутия, могат да я превърнат в чудесна съкровищница за бижута или за други домашни джунджурийки. Без да режете дисковете, можете да залепите цветна хартия върху тях и да запечатате творението си, посредством техниката декупаж, за която ние сме писали подробно в тази статия. Така ще се сдобиете с чудесни и оригинални подложки за чаши. Ако не ви се занимава и нямате материали за декупаж, можете да ползвате най-обикновен безцветен лак за нокти.

Идеи с компакт дискове

И изобщо, идеите са неизброими. Ние сме подбрали за вас едни от най-интересните.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.