Флорални ръчно изработени свещи

Повечето жени обичат да украсяват дома си с различни изящни неща. Едни от тях са свещите, защото те внасят по-уютна и романтична атмосфера, особено, когато са поставени на правилното място.

Идеи за дома

И точно затова днес решихме да ви покажем една оригинална идея за ръчно изработени свещи с цветя.
С минимални усилия и средства, ще създадете доста красива декорация за дома.

Как се прави:

Разделете на отделни части предварително събрани и изсушени цветя, клонки и листа.

идеи флорални ръчно изработени свещи 01

идеи флорални ръчно изработени свещи 02

Раздробете и разтопете на водна баня няколко обикновени свещи. Можете да добавите няколко капки етерично масло, натрошени ароматни подправки (кориандър, ванилия, канела).

идеи флорални ръчно изработени свещи 03

идеи флорални ръчно изработени свещи 04

Подгответе алуминиева форма (например кенче от бира или безалкохолна напитка) за дебела флорална свещ. Закрепете фитил в средата и изсипете восък. Оставете да се втвърди на стайна температура около 2-3 часа.

идеи флорални ръчно изработени свещи 05

След това започнете с декорацията. Запалете свещ и на пламъка й нагрейте една лъжица от двете страни.

идеи флорални ръчно изработени свещи 06

идеи флорални ръчно изработени свещи 07

После вземете изсушено цвете (клонка, листо), поставете го леко върху свещта, а отгоре натиснете с нагрятата лъжица. Топлината ще разтопи леко восъка и това ще го закрепи. идеи флорални ръчно изработени свещи 08

Повтаряйте тази процедура, докато не украсите цялата свещ. По този начин можете да си направите много и различно декорирани флорални свещи.

идеи флорални ръчно изработени свещи 09

Съвет: За да предадете блясък на тези свещи с цветя ги топнете в топъл восък. Внимавайте слоят да е тънък, за да може декорацията да се вижда по-добре. Ако решите да не потапяте свещите, може да положите отгоре с четка тънък слой от восъка.

Ето някоко варианта:

идеи флорални ръчно изработени свещи 10

идеи флорални ръчно изработени свещи 11

идеи флорални ръчно изработени свещи 12

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #свещ