Гривни от сладоледени клечки

Сладоледът на клечка е един от любимите десерти на малки и големи. След приятното похапване, не бързайте веднага да изхвърляте на боклука дървената пръчица.

Модни идеи

От нея можете да направите моден аксесоар - красива и стилна гривна. Такова интересно украшение за ръката ще подхожда на джинси (дънки), спортни облекла и летни ефирни рокли. Съберете няколко сладоледени клечки и направете няколко различни гривни за вас и детето ви. Вижте идеята:

Какво ви е нужно:

  • сладоледени клечки (може и дървени шпатули за гърло)
  • празни чаши с различен диаметър
  • акрилни бои и четка за рисуване
  • флумастери
  • парчета плат с красива разцветка
  • салфетки (хартия) за декупаж
  • лепило за декупаж
  • прозрачно лепило

Как се прави:

Старателно измийте дървените пръчици със сапун, за да премахнете остатъците от сладоледа. След това загрейте вода до завиране в подходяща тенджера и сложете вътре сладоледените клечки за 10 минути, за да станат меки и еластични.

идеи гривни от сладоледени клечки

идеи гривни от сладоледени клечки

После ги поставете хоризонтално в празни чаши. Изберете подходящи по форма и размер. Ако правите за вас гривна изберете по-широка чаша, а за дете по-тясна. Оставете сладоледените клечки да изсъхнат напълно за 1 ден.

идеи гривни от сладоледени клечки

След като гривните придобият подходяща форма, започнете с украсяването им. Това може да стане по няколко начина. Най-лесният е да залепите отгоре парче плат с красива разцветка. идеи гривни от сладоледени клечки


идеи гривни от сладоледени клечки


Друг вариант е използването на техниката декупаж.

идеи гривни от сладоледени клечки


Ако правите гривна за детето ви, може да нарисувате отгоре нещо забавно и весело с флумастери или бои.

идеи гривни от сладоледени клечки

идеи гривни от сладоледени клечки

Използвайте въображението си и направете ваши уникални модни аксесоари за ръка.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #гривна