Идеи как да окачим и аранжираме завесите, за уникален чар и красота в стаята

Решили сте да поставите завеси или пердета в стаята, но се чудите какъв плат да изберете или как да ги окачите? Днес сме ви подготвили няколко страхотни идеи, от които може да почерпите вдъхновение и да създадете уникална и приятна атмосфера у дома.

Но първо да ви питаме! Всъщност знаете ли каква е разликата между перде и завеса?

Ако отговорът ви е "Оня плат дето закрива прозореца и май е едно и също"...

Просто замълчете, преди някой дизайнер или естет да се гътне от такова изказване!
Не че много правих до скоро разлика между двете, ама нали съм хитър и проверих в интернет. Затова ще ви предам накратко това "знание". Не за друго, ами да не се мъчите да търсите.

Най-много да попаднете в някой дамски форум, където нахъсани съфорумки са се хванали за гушите, спорейки кое перде е най-актуално тази година. Айде... да не си причиняваме това!
Накратко!

Пердето е това по-рехавото и прозрачното, през което влиза повече светлина. Докато завесата е по-плътна и понякога доста затъмнява стаята, тъй като пропуска много по-малко светлина.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #завеси #пердета