Идеи за декорация с речни камъни

Има ли до дома ви река? Обичате ли да се разхождате в планината? Днес ще ви подскажем откъде да си набавите безплатен материал за безброй интериорни идеи.

Сигурно не сте и предполагали какви интересни неща могат да се сътворят с малко лепило и… речни камъни.

Е, ако не ви се занимава сами да събирате камъни, находчиви търговци продават в големите супермаркети. Но нали идеята е да сте практични, пък и една разходка сред природата ще ви се отрази добре.И така, какво ви трябва – лепило за плочки или пистолет за топъл силикон. С уговорката, че пистолетът става за малки декорации.

Освен това, ще ни трябват камъчета и избраната повърхност, върху която ще творим.Вижте тази страхотна постелка, върху която можете да сложите калните ботуши и обувки в студените и мокри сезони.

Тук дори не се налага да лепите камъните – просто ги наредете в голяма табла, но такава, която има висок бордюр, за да не се разпиляват. Когато се зацапат камъчетата, просто ги изсипете в кофа с топла вода и ги измийте, а след това подсушете.

идеи с речни камъни

Камъчетата, залепени върху подходяща повърхност, стават идеална поставка за горещи съдове.

идеи с речни камъни

идеи с речни камъни

Вижте една чудесна идея с дървена плоскост и парче мрамор. Първо вземете силно лепило, за да залепите дървената и мраморната част. Най-добре се консултирайте в железарията за това какво да е. След това залепете камъчетата върху правоъгълна повърхност и ги лакирайте с лак за камък. Получава се страхотна поставка за свещ, нали?

идеи с речни камъни

Следващата идея е за професионалисти, но не пречи да предложите на майсторите, които ще направят ремонт в кухнята ви.

идеи с речни камъни

Направете страхотна рамка за картина, снимка или огледало.

идеи с речни камъни

И накрая ви предлагаме чудесна подборка на оригинални "картини", които вие сами можете да изработите с малко камъчета и рамки. Рамките можете да купите онлайн - нетът е пълен с предложения. Рисунките, които сме подбрали, могат да бъдат претворени, дори от хора, на които рисуването не е изявен талант. Използвайте акрилни бои или бои на водна основа.

Залепете със силикон изрисуваните камъчета. Или… измислете собствен дизайн, творете и внесете настроение и уникалност в дома си.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идеи с камъни