Идеите на баба! Ето как се консервират чушки за пълнене!

Ако обичате да си похапвате пълнени чушки и се чудите как правилно да ги консервирате, сме ви подготвили 2 идеи, с които ще успеете да съхраните в подходящ вид този така вкусен зеленчук за зимата. Така че, когато навън завият студове и хали, вие да може да си отворите бурканчето и да продължите да се наслаждавате на любимите си пълнени чушки с кайма, ориз или постни.

Много домакини използват рецепти изпитани във времето и лесни за изпълнение. Тези 2 идеи от съкровищницата на баба са точно такива и ще ви помогнат с консервирането на чушките.


Консервиране на чушки чрез бланширане

  • Внимателно измийте чушките, махнете дръжките и семките им. Бланширайте ги за 2-3 минути във вряла вода (така ще станат еластични) и изчакайте леко да се охладят и след това започнете да ги нареждате плътно в буркан.
  • Когато бурканът се напълни до половината сложете един аспирин и след това добавете още от чушките до запълването му. На всеки буркан сложете по 1 ч.л. сол и допълнете с гореща вода.
  • Затворете с капачка и стерилизирайте за около 10-15 минути (само за капачка).
  • Не трябва да се стерилизират дълго, защото ще се размекнат чушките.

Консервиране на сурови чушки

За втората ни идея ще трябва да приготвите смес от равно количество захар и сол.

  • Измитите и почистени от дръжки и семки чушки се намазват със сместа отвътре и отвън и се оставят в подходящи съдове на стайна температура за една вечер с върховете нагоре, за да се оттече излишната вода от зеленчука.
  • На сутринта наредете омекналите чушки плътно в буркани, добавете по 2 аспирина на буркан и долейте от сока, който се е събрал в съда при отцеждането на чушките през нощта.
  • Стерилизирайте за около 10-15 мин.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.