Избягвайте тези сутиени! Те биха ви навредили!

Красотата иска жертви, но нека жертвата да не сте вие! Знаете ли, че повечето жени носят грешен размер сутиен? А проверихте ли от какъв материал е направен този, който купихте оня ден от МОЛ-а?

На първо място здравето! Изборът на сутиен може да бъде доста объркващо занимание. Трябва да се съобразите с формата и големината на гърдите си, да подберете цвета, материала, презрамките и куп други дребни детайли. Но преди всичко трябва да изберете такъв, който няма да навреди на здравето ви.

Ето 4 вида сутиени, които трябва да избягвате:

1. Тези които не ви пасват добре

От изключителна важност е да носите сутиен с правилния размер. Ако той е много по-голям ще се получи неприятно триене на чашката в кожата ви и от там може да се сдобиете с раздразнения предизвикващи дискомфорт и зачервяване на кожата. А според някои изследвания, прекалено тесните сутиени причиняват лошо кръвообращение и дори и рак.

2. Които са направени от изкуствени материали

Проверявате ли етикетчето на сутиена, за да разберете от какво е изработен преди да го купите? Ако досега не сте го правили е време да започнете да се вглеждате в тази важна информация. Гърдите са едни от най-чувствителните части от тялото на жената и трябва да внимаваме с какво имат досег. При производството на дрехи се използват много токсини, пластмаси и химикали, които не са от най-полезните неща за нежната ви кожа. Памукът се е доказал през годините, така че той е добър избор за материал, от който да е изработен вашия сутиен. Разбира се не пречи да има и малко еластан (или както го наричат ликра и спандекс) за повече комфорт.

3. Сутиени без банели

Дантелените бралети са много красиви, супер еластични и меки, но ако носите размер по-голям от чашка А и В, се замислете дали е удачен вариант. Както се казва, земното притегляне действа и дамите с по-големи размери, носещи сутиен без банели биха усетили болки във врата и гръбнака заради напрягане на мускулите в тези области на тялото.

4. Самозалепващи се сутиени

Освен че ще ви спарят през лятото и могат да ви докарат обриви, тези сутиени се закрепват към кожата ви с помощта на лепило. А това изобщо не е полезно за нежната кожа в областта на гърдите.
Интересувайте се, четете етикетите и се консултирайте при избора на сутиен. Внимателният и подходящ избор, могат да ви спестят неприятни моменти в бъдеще.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.