Как да направим страхотен килим от стари дрехи

Всеки има в гардероба си дрехи, с които трябва да се раздели, но по една или друга причина не го прави. Те или имат неприятни дупчици, или пък са се сдобили с петно на неподходящо място. За днешната идея тези досадни дефекти нямат никакво значение, защото ще късаме и режем. А което не ни харесва, просто ще го изхвърлим.

Work Around The House
Work Around The House © Catt Liu

И така, огледайте добре всички рафтове в гардероба и подредете старите дрехи, за да видите с какво разполагате за своя бъдещ килим. Тъй като ще бъде съставен от концентрични кръгове, големината му ще съответства на количеството стари дрехи за материал. Не се притеснявайте, ако нямате много – ще си направите страхотно малко килимче за банята. Или за котката, за да се изтяга пред радиатора. Нарежете дрехите на ленти, след това, за удобство навийте на кълбета.


Как се прави килим от дрехи


Следващата стъпка е да изплетете от кълбетата въжета под формата на обикновена плитка. Можете да използвате щипка за пране или такава за пари, за да закрепите единия край за по-голямо удобство.


Как се прави килим от дрехи

Как се прави килим от дрехи


Ако се справяте добре с шевната машина, можете да сглобите килима с нейна помощ. Ако не, взимате една по-дебела игла и се отдавате на ръкоделие – зашивате плитките една за друга, под формата на спирала, като оформяте дизайна на бъдещото килимче по ваш вкус. Ако искате да разнообразите формата, може вместо концентричен кръг, да моделирате плитките, така че да приемат овална форма.

Как се прави килим от дрехи


Спирате, когато сте решили, че големината на килимчето ви устройва. Идеята можете да осъществите и със стари хавлиени кърпи. А ако обичате да експериментирате – и в други форми.


Как се прави килим от дрехи


Как се прави килим от дрехи


Вижте още една страхотна идея, подобна на тази:
Пухкаво килимче от стари хавлии, тениски или чаршафи

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #стари дрехи