Как да перете дрехите си, за да се предпазите от коронавирус COVID-19

В следващите редове ще разберете как да перете дрехите, за да се предпазите от коронавирус COVID-19. При пандемия много внимателно трябва да се спазват хигиенните предписания. Препоръчваме ви да перете дрехите си възможно най-често, особено тази, в които сте излезли навън.

Проучване на медицинското списание The New England Medical Journal потвърди, че новият коронавирус остава до два-три дни върху повърхности от пластмаса или неръждаема стомана и до 24 часа на картон.

Изследователите също използвали пулверизатор за разпръскване на вируса във въздуха. Използвайки тази техника, те са открили следи от вируса под формата на аерозол в продължение на три часа.

Препоръчва се да перете дрехите си след всяка разходка.

В този случай не е необходимо да използвате допълнителни почистващи препарати освен прах. Единственото, което наистина трябва да се направи, е да се повиши температурата до 60 градуса. Имайте предвид обаче, че не всички дрехи са подходящи за такова пране. За да не съсипете дрехите си, не излизайте навън с вълнени пуловери, дрехи от кашмир и други материи, които не могат да се перат на 60 градуса. Също така експертите ви съветват да създадете отделен гардероб за излизане, за да знаете точно в какви неща излизате навън.

Връхните дрехи, които не могат да се перат оставете за няколко часа да се проветрят на слънце.

Вижте повече

12 грешки, които допускаме при пране на дрехите

12 грешки, които допускаме при пране на дрехите

Продължителостта на живота на дрехите ни в голяма степен зависи от начина на пране. Предлагаме ви няколко прости съвета, с които да избегнете най-често допусканите грешки...

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.