Как да постигнем свежа и блестяща кожа, само с тоалетни трици

Да, точно така – с тоалетни трици! Онзи забравен, евтин и много ефективен продукт. Преди да се спрем на предимствата им, нека отделим мъничко думи за това кои фактори влияят на кожата ни и по-специално тези, които я карат да изглежда свежа и млада.

Неслучайно чудеса като тоалетните трици са изтикани в периферията на полезрението на потребителя. Големите производители на козметика нямат полза от тях и ще продължават да ни заблуждават, че за поддръжката на кожата са нужни невероятно количество мазила, а истината е, че за да изглежда кожата ви свежа и млада, се нуждаете само от три неща - да притежавате добър ген, да почиствате и хидратирате редовно кожата си.

Толкова!Ние ще се спрем на почистването с трици. Защото е изключително полезно, евтино и можете да го правите сами, у дома.

Козметичните трици представляват стрити на прах кестени, кафе, костилки от плодове, семена от растителни култури и много други естествени суровини. Различните видове отговарят на различните изисквания на кожата. Можете да ги намерите в почти всеки козметичен магазин, аптека и разбира се – онлайн. Струват стотинки, затова не са широко рекламиран продукт.

Тоалетните трици можете да използвате като ексфолиант за почистване на лице и кожата на тялото, като ги разтворите във вода, така че да се получи каша.

Нанасят се с кръгообразни, масажиращи движения, но не прекалявайте с натиска, за да не се нарани кожата. Оставят се за малко да подействат, след което се измиват с вода.

Веднага ще усетите ефекта – кожата ви става бебешки мека, а в дългосрочен план, ще се отървете от досадните комедони и пъпки. Ако желаете, можете да добавите към сместа някакъв натурален продукт – зехтин, мляко и др.

Някои фирми предлагат готови за намазване ексфолианти от трици, но ние ви съветваме сами да правите това, за да знаете какво съдържа сместа, която слагате на кожата си.

Триците са изключително ефикасни за третиране на акне, особено на пъпките, които излизат по гърба и горната част на ръцете. Изпробвайте триците от кестен и ще се изумите от чудесния резултат. След почистване, намажете с хидратиращ крем или лосион (ако третирате тялото) и можете да бъдете спокойни, че сте се погрижили добре за кожата си.

Не забравяйте, че добрият външен вид и поддръжката му зависят само и единствено от нас. Това е нещо, което можем да правим всеки ден, без това да ни коства много средства, независимо какво ни внушават козметичните гиганти.

Не забравяйте да се храните разумно, пийте повечко вода, движете се и правете малки жестове за тялото си, като този, който ви описахме днес и ще видите как то ще ви се отблагодари!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.