Как да се отървем от мазнините около талията?

При жените едни от най-честите места за появата на излишни мазнини са талията, корема и бедрата. Ще се съгласите, че неприятните мастни натрупвания развалят привлекателността, като особено си личат ако сме облечени например в тесни джинси и мазнинките започнат да се подават отгоре над колана.

Полезни съвети

Британците сравняват такива фигури с мъфини. Но не се притеснявайте и не започвайте изтощителни диети, не всичко е загубено! Можете да се отървете от мазнините около талията, следвайки тези съвети:


Започнете да спортувате

Аеробни упражнения, бягане, плуване, скачане на въже или всякакви други упражнения, които увеличават сърдечния ритъм, ще ви помогнат да изгорите повече калории. Ако правите такива кардио упражнения, процента от мазнини в организма ви ще намалее значително, което ще помогне да се отървете от тях и в кръста.


Тренировки с интервали

Все пак изпълнението на прости кардио упражнения, не е достатъчно. Трябва да си изградите своя тренировъчна програма с определени интервали. Тренировки с интервали означава, че вие трябва да променяте натоварването и да преминавате от по-прости към по-сложни упражнения. Именно такива занимания ще бъдат най-ефективни в борбата с мастната тъкан, което означава, че мазнините около талията няма да се натрупват. Например, можете първо да бягате, след това да вървите бързо, а после отново да бягате. Или при плуване в басейна, можете да редувате бързи загребвания с ръцете за известен период от време с по-бавни.


Специални упражнения

За да се отървете от излишните мазнини в определени части на тялото, трябва не само да се работи с тази част на тялото, но и с всички други мускули. Все пак, има упражнения, които ще ви помогнат да укрепите мускулите на корема и талията, които трябва задължително да включвате в тренировките си. Тези упражнения ще ви помогнат за укрепване на мускулите на средната част на тялото, а и ще ви помогнат да изглеждате стройни. Такива упражнения включват повдигане на ръце и крака от коремно положение, странични наклони, упражнения за коремна преса и т.н.


Специални продукти

Някои храни имат не само ползи за здравето, но могат да действат като "горелки" за мазнини, например, боровинките. Тези малки тъмносини плодове помагат за укрепване на имунната система и за изгарянето на мазнините около талията. Можете да ги смесвате с кисело мляко или да ги ядете така.Вие също така трябва да избягвате храни, съдържащи трансмазнини - вредни мазнини, които се намират в тлъстите меса, преработените храни, полуфабрикатите и заведенията за бързо хранене. Трансмазнините не само увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания, но и допринасят за натрупването на мазнини около талията и корема.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #талия #отслабване