Как да си направим домашен избелващ препарат

Домакините, които се грижат за здравето си, ще оценят полезната идея, която сме подготвили днес. За да си направите универсално средство за почистване и изпиране не са нужни много усилия. Напротив много е лесно и ще ви отнеме няколко минути.

Идеи за дома

Освен това този домашен препарат няма да е с остър мирис, както и няма да направи кожата ви суха или да предизвика раздразнение. Да запрятаме ръкави и да започваме.

Необходими продукти:

  • 12 чаши вода
  • 1/4 чаша лимонов сок
  • 1 чаша 3% водороден пероксид (може да го купите от аптеката)

Вместо лимонов сок можете да използвате сок от грейпфрут

Смесете съставките и съхранявайте разтвора в пласмасова бутилка или пулверизатор. Може да го използвате като избелващ препарат или дезинфектант. Този препарат чудесно изчиства всички замърсени кухненски повърхности.

За да се повиши ефективността на избелващия препарат трябва да поставите напръсканите вещи на ярка слънчева светлина, така можете да избелите дори стара пожълтяла кърпа.Ако прилагате разтвора върху замърсени дрехи или други платнени материи (говорим само за бяло), слагате две чаши от него в леген, добавяте малко прах за пране и напълвате с вода. След това накисвате дрехите за няколко минути (в зависимост от степента на замърсяване), а накрая обилно ги изплаквате с хладка вода.

идеи домашен избелващ препарат

Плюсовете на домашния избелващ препарат:

  • без вредни изпарения
  • никакви странични ефекти по кожата
  • само свеж аромат и чистота

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.