Как да си направим красива кашпа от дървени клонки

Предметите, изработени от естествени материали имат особено привлекателна сила и пълнят дома ни с топлина и уют. Затова ви предлагаме да си направите една красива кашпа от клонки на дървета, която да украси интериора ви.

Идеи за дома

Какво ще ви е нужно за изработката:

  • клонки от череша или друго дърво (нарежете клонките предварително на средно дебели шайби)
  • стар плафон
  • вестници и хартия
  • PVA лепило
  • горещ силикон или лепило

Използвайте стар стъклен плафон за осветително тяло, за форма на вашата кашпа. Тук ще помогне техниката папие-маше.

За да направите формата, облепете плафона с три слоя скъсани на парчета вестници, накиснати във вода, за да не залепнат към плафона следващите слоеве.

После поставете шест или седем слоя, навлажнени с PVA лепило. Редувайте слой от вестник и хартия. Така по-лесно ще различавате докъде сте стигнали с лепенето.

Изделието трябва да изсъхне в продължение на 1-2 дни. След това трябва да разделите топката на две части за да измъкнете плафона и отново да залепите кашпата.

Време е да облепите цялата форма със ситно нарязаните парчета от черешовите клонки със силикон или лепило, като започнете от най-долу. В кашпата може да поставите композиция от сухи цветя, а ако сложите в нея буркан с вода, може и свежи цветя.

Вижте повече

Цветна саксия от щипки за пране

Цветна саксия от щипки за пране

Пролетта е най-красивия сезон, тогава цялата природа се събужда от зимния си сън. Появяват се най-прелестните багри и упояващи аромати. Ако харесвате цветя и искате да...

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.